Mutatós, egészben sült karfiol: az ünnepi asztalon is megállja a helyét

Egyben sult karfiol c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egészben sült karfiol igazán látványos lesz az ünnepi asztalon, és az ízletes köretről senki nem mondja meg, hogy csupán pár perc a tényleges munka vele.

Mutatós és nem hétköznapi fogást tehetsz az ünnepi asztalra, ha elkészíted ezt az egészben sült karfiolt. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, azonban a tényleges munka mindössze 10 perc vele, a többit a sütő végzi helyetted.

A végeredmény egy illatozó, fűszeres és zamatos köret, amely még egészséges is, így a zsíros ételekkel kombinálva észrevétlenül ellensúlyozhatod a lakomák negatív hatásait.

Egészben sült karfiol

Egyben sult karfiol

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 szál nagy póréhagyma (fehér és világoszöld részek)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g gomba
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 fej nagy karfiol
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük meg az aprított póréhagymát és a fokhagymát. 

3 perc után adjuk hozzá az apróra darabolt gombát, a dijoni mustárt, a sót, borsot és a kakukkfüvet, és pirítsuk további 4-5 percig, hogy a gomba megpuhuljon. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi.

A megtisztított karfiolt helyezzük egy közepes, kiolajozott tepsibe, öntsük rá a gombás szószt, szórjunk rá 1-1 csipet sót és borsot, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 30 percig, vegyük ki a sütőből, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük