Színes, egytepsis vacsora kecskesajttal és rukkolával: nincs utána mosogatnivaló

egytepsis zoldseges - cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egytepsis vacsorákra nagyon hamar rá lehet kapni, ha az ember elkezd velük kísérletezni. Kevés mosogatás, kevés cécó, rövid elkészítési idő és sok egymással keveredő íz.

Ebben a receptben kimaxoltuk az egytepsis műfaj praktikus oldalát, mert a legtöbb résztvevő egyszerre sült, egyszerre készült el, nem kellett vele szinte semennyit dolgozni, mégis ideális húsmentes fogás lett a végeredmény. Attól lesz teljes értékű fogás ebből a zöldséges tepsiből, hogy a sült zöldségekre a végén kerül még egy csomó minden más is, friss répa, kecskesajt, rukkola.

Az alap fix, de jól variálható: a keményebb alapzöldségek lehetnek édeskrumpli, cékla, répafélék is, a friss zöldségeket is lehet variálni és a zöld levél is bármi lehet, ami épp elérhető. A kecskesajt helyett nyugodtan használhatunk fetát, és a narancsot is lehet almára, körtére cserélni, de a narancs és a sütőtök elég jó párost alkotnak, ahogyan sülés közben lassan összekeveredik a kisülő levük.

Ha húst is tennénk bele

Akinek hiányzik a hús, nyugodtan tehet a zöldségek közé néhány csirkecombot, de ebben az esetben fél órával hamarabb, csak velük kezdje meg a sütést, majd fél óra elteltével szórja köréjük a többi résztvevőt. 

Tepsis sült zöldségek kecskesajttal és rukkolával

29692995 2279375 543ee372beecf46783585031fb5a4890 wm

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 300 gramm sütőtök
  • 2 darab krumpli
  • 2 darab lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • 2 marék rukkola
  • 50 gramm kecskesajt
  • 1 darab narancs
  • 1 darab sárgarépa
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt és a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a narancsot felszeleteljük, elegyengetjük egy sütőpapírral bélelt tepsin, meglocsoljuk olajjal, sózzuk és elkeverjük. Betesszük a sütőbe, és amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott lilahagymát is. További 5-10 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni. Tálalás előtt rámorzsoljuk a sajtot, répaszeleteket szórunk rá és a rukkolát is a tetejére tesszük.

Fotók: Ács Bori/ Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük