Színes, egytepsis vacsora kecskesajttal és rukkolával: nincs utána mosogatnivaló
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Vörös áfonyás energiagolyó: 15 perces egészséges nasi
Lasagne újragondolva: rakottas helyett mennyei, tartalmas leves
Superfood saláta tele vitaminnal: őszi immunerősítés a javából
Puha sütőtökös-banános süti: tojás- és tejmentes recept
Krémes mac and cheese ropogós baconnel: laktató egytálétel
Az egytepsis vacsorákra nagyon hamar rá lehet kapni, ha az ember elkezd velük kísérletezni. Kevés mosogatás, kevés cécó, rövid elkészítési idő és sok egymással keveredő íz.
Ebben a receptben kimaxoltuk az egytepsis műfaj praktikus oldalát, mert a legtöbb résztvevő egyszerre sült, egyszerre készült el, nem kellett vele szinte semennyit dolgozni, mégis ideális húsmentes fogás lett a végeredmény. Attól lesz teljes értékű fogás ebből a zöldséges tepsiből, hogy a sült zöldségekre a végén kerül még egy csomó minden más is, friss répa, kecskesajt, rukkola.
Az alap fix, de jól variálható: a keményebb alapzöldségek lehetnek édeskrumpli, cékla, répafélék is, a friss zöldségeket is lehet variálni és a zöld levél is bármi lehet, ami épp elérhető. A kecskesajt helyett nyugodtan használhatunk fetát, és a narancsot is lehet almára, körtére cserélni, de a narancs és a sütőtök elég jó párost alkotnak, ahogyan sülés közben lassan összekeveredik a kisülő levük.
Ha húst is tennénk bele
Akinek hiányzik a hús, nyugodtan tehet a zöldségek közé néhány csirkecombot, de ebben az esetben fél órával hamarabb, csak velük kezdje meg a sütést, majd fél óra elteltével szórja köréjük a többi résztvevőt.
Tepsis sült zöldségek kecskesajttal és rukkolával
Hozzávalók 2 adaghoz
- 300 gramm sütőtök
- 2 darab krumpli
- 2 darab lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- 2 marék rukkola
- 50 gramm kecskesajt
- 1 darab narancs
- 1 darab sárgarépa
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt és a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a narancsot felszeleteljük, elegyengetjük egy sütőpapírral bélelt tepsin, meglocsoljuk olajjal, sózzuk és elkeverjük. Betesszük a sütőbe, és amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott lilahagymát is. További 5-10 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni. Tálalás előtt rámorzsoljuk a sajtot, répaszeleteket szórunk rá és a rukkolát is a tetejére tesszük.
Fotók: Ács Bori/ Sóbors