
Különleges, egyben sült fasírt ragacsos, paradicsomos mázzal és rengeteg fűszerrel

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet

Tartalmas csirkesaláta főtt tojással: joghurtos öntettől krémes

Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

Mini croissant leveles tésztából: villámgyors reggeli vagy vendégváró

A legjobb ételek tavaszi fáradtság ellen: ezektől visszatér a lendület
Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges ez az egyben sült fasírt, amihez csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd mehet is a sütőbe.
Nem egy hagyományos fasírtreceptről van szó, hozzávalóiban és ízeiben is eltér a megszokottól, hiszen meghatározó eleme a ketchup, mind a húsnak, mind a máznak, a végeredmény pedig egyszerre édes és sós.
Mivel a ketchup tényleg kihagyhatatlan elem, fontos, hogy jó minőségűt, lehetőleg házit használjunk belőle, ha nagyon édes boltihoz jutunk csak hozzá, akkor ügyeljünk a cukormennyiségre, lehet, hogy nem kell hozzá annyi plusz cukor, mint a receptben megadott mennyiség. Ecet helyett a worcester-szószt is jó, ha van elfekvőben a kamrában.
Egyben sült fasírt

Hozzávalók 8 személyre
Fasírt:
- 1 kilogramm darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál petrezselyem
- 80 gramm panko morzsa
- 80 milliliter tej
- 1.5 teáskanál só
- 1.5 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál pirospaprika
Máz:
- 180 gramm ketchup
- 1.5 teáskanál ecet
- 2.5 evőkanál barna cukor
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Béleljünk ki egy 23x13 cm-es sütőformát sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A hagymát és a petrezselymet aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük össze a fasírt minden hozzávalóját egy tálban, míg homogén massza nem lesz belőle. Tegyük a húst az előkészített formába, nyomkodjuk bele alaposan. Toljuk a sütőbe, majd 40 percig süssük.
A máz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.
Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a fasírtot, kenjük rá a ketchupos mázat, majd tegyük vissza sülni 15-20 percig, míg szép pirult nem lesz a teteje.
Fotó: Getty Images