Vajpuha, chilis csirkemell: egyszerű és gyors recept
Kevés olajon pirul a chilis pácban pihent hús, így a tüzes recept akár diétába is beilleszthető.
A csirkehús egyszerű joghurtos pácban pihen, amit tetszés szerint más fűszerekkel is izgalmasabbá tehetsz. A hús sütőben, grillen és serpenyőben is pirulhat, de ha van a konyhádban forró levegős gép, akkor abban készítsd el, úgy sokkal egyszerűbb és finomabb.
Az elkészült hús salátával kínálva a legjobb, de mással is kipróbálható, jólesik főzelék mellé, vagy rizses, krumplis körettel is kínálható. Felszeletelve pedig szendvics is összedobható belőle.
A húst tisztítsuk meg, ha szeretnénk, kicsit vágjuk be.
A joghurthoz keverjük hozzá az olajat, sót, borsot és a fokhagymát. Ezután helyezzük bele a húst a pácba, majd lefedve tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
A pihentetés után helyezzük forró levegős sütőbe, és az előírt program szerint süssük készre (nálam 180 fok, 40 perc). Félidőnél a húst fordítsuk meg.
Az elkészült húst friss salátával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu