Könnyű, nyári joghurtos csirkemell: salátával kínáld

17
Nyomtatás
Egyszerű joghurtos csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával, leheletnyi olajjal pirul az omlós csirkemell, ami bármilyen körettel kínálható, és még szendvicsalapanyagnak is tökéletes.

A csirkehús egyszerű joghurtos pácban pihen, amit tetszés szerint más fűszerekkel is izgalmasabbá tehetsz. A hús sütőben, grillen és serpenyőben is pirulhat, de ha van a konyhádban forró levegős gép, akkor abban készítsd el, úgy sokkal egyszerűbb és finomabb.

Az elkészült hús salátával kínálva a legjobb, de mással is kipróbálható, jólesik főzelék mellé, vagy rizses, krumplis körettel is kínálható. Felszeletelve pedig szendvics is összedobható belőle.

Egyszerű joghurtos csirkemell

Egyszerű joghurtos csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 300 ml görög joghurt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg, ha szeretnénk, kicsit vágjuk be.

A joghurthoz keverjük hozzá az olajat, sót, borsot és a fokhagymát. Ezután helyezzük bele a húst a pácba, majd lefedve tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.

A pihentetés után helyezzük forró levegős sütőbe, és az előírt program szerint süssük készre (nálam 180 fok, 40 perc). Félidőnél a húst fordítsuk meg.

Az elkészült húst friss salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon