Vajpuha, chilis csirkemell: egyszerű és gyors recept

Chilis csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés olajon pirul a chilis pácban pihent hús, így a tüzes recept akár diétába is beilleszthető.

A natúr csirkemell egészséges, zöldségekkel kínálva alakbarát ebéd, ám egy idő után unalmas lehet. Épp ezért érdemes csípős pácban pihentetve készíteni a húst, mert úgy garantáltan ízletes lesz.

A csirkemell fő ízesítője a chiliszósz, mely lehet édes vagy csípős, vagy a kettő keverve, a lényeg, hogy a pác összeállításánál tartsd szem előtt a saját ízlésed. Ha szereted az erősebb ételeket, akkor mehet még rá a szószból. A húst tetszőleges vastagságúra szeleteld, de akár egészben is hagyhatod, csirkemell helyett pedig csirkecombbal is kipróbálhatod a receptet.

A fogás krumplis vagy rizses körettel kínálva is jólesik, de salátához is remekül illik, így diéta idején is szuper választás.

Chilis csirkemell

Chilis csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 evőkanál chiliszósz (édes vagy erős)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • kevés olaj
  • 60 dkg csirkemell
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A chiliszószt keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, olajjal, majd a csirkemellszeleteket mártsuk bele. Ebben a pácban hagyva tegyük hűtőbe legalább 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet így a hús.

Ezután forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük készre a húst mindkét oldalán. (A sütési idő a hús méretétől is függ, oldalanként 5-10 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük