Laktató kolbászos tészta pillanatok alatt: kezdők is összedobhatják

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kiadós étel gyorsan az asztalra kerül, mely a kolbásztól és fokhagymától pikáns, mediterrán zamatát pedig a bazsalikomtól kapja.

Neked melyik a kedvenc villámgyors tésztaételed? Nekem a fokhagymás. Ezt az alapot megtartva kolbász és friss bazsalikom is kerülhet a tésztához. A zöldfűszertől kellemes lesz az illata, és mediterrán zamatban tündököl majd az étel.

A finomságot még kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, tálalásnál szórd meg parmezánnal, ha pedig bírod a tüzes ízt, chilipehely is mehet a tésztára.

Egyszerű kolbászos tészta

ktct

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g tészta
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pár kolbász, virsli vagy debreceni
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 levél bazsalikom
  • 8 dkg parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 1-2 merőkanállal érdemes félretenni.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a hagymát, 2-3 perc után a karikákra vágott kolbászt is forgassuk hozzá.

Amikor a kolbász elkezd szépen megpirulni, akkor a tésztát adjuk hozzá a mentett főzőlével együtt. Ezután forgassuk egybe a zúzott fokhagymával, sóval és borssal és a durvára darabolt bazsalikommal.

Tálalásnál reszelt parmezánnal szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük