Isteni málnás sütemény ropogós morzsával borítva: édes krém terül el a tésztán
Más szezonális, de akár mirelit gyümölccsel is készülhet ez a süti, az édes krémsajtnak minden jól áll.
Ha eddig azért nem készítettél házilag szörpöt, mert bonyolultnak tartottad, próbáld ki az alábbi receptet, pár perc munkával készül az isteni szirup. Igaz, ez nem a klasszikus verzió, mivel nem tartósítjuk, így 1 héten belül el kell fogyasztani: ha nagyobb mennyiséget főznél és dunsztolnád is, akkor ezt a receptet ajánljuk.
Az alábbi változat lényegében egy 1:1 arányú cukorszirup, amelybe friss málnát főztünk. Hogy ne legyen darabos, ne zavarjanak a magok, a kész szirupot mindenképp szűrd át apró lyukú szitán. Bár nem kötelező eleme, érdemes egy kevés citromlevet is keverni bele, úgy még finomabb lesz.
Készítsünk ki egy 2,5 dl-es bögrét. A vizet és a cukrot mérjük egy lábasba, majd adjuk hozzá a málnát, és ha használunk, a citromlevet is.
Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük, míg a cukor elolvad. Ha a cukor elolvadt, még 8-10 percig főzzük, míg a málna teljesen szétesik.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni 15 percig.
Egy apró lyukú szitán szűrjük át a szörpöt, majd töltsük üvegbe. Hűtőben 1 hétig áll el.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu