Mustáros sertéskaraj egyszerűen: kezdőknek is sikerülni fog

3
Nyomtatás
Egyszerűmustáros sertéskaraj cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A vajpuha, selymes szószban készült sertéskaraj mellé kínálj rizst, tésztát vagy krumplipürét. Egyszerű, mégis csodás lakoma!

A mustáros sertésszelet egyszerű étel, amit egy kis kreativitással még izgalmasabbá varázsolhatsz. A hús mellé bátran keverhetsz gombát, kelbimbót vagy póréhagymát, ezektől a pluszoktól csak még finomabb. A fűszerezéssel is lehet kísérletezni, Cayenne-bors vagy kakukkfű is feldobhatja.

Ez egy szaftos fogás, ami mellé kötelező a köret: lehet ez tészta, de a legjobb rizzsel vagy krumplipürével kínálni. A hús elkészítésénél mindig vedd figyelembe a vastagságát: ha klopfolod, akkor hamarabb elkészül, de szerintem sokkal finomabb, ha ujjnyi vastag szeletek kerülnek a serpenyőbe.

Egyszerű, mustáros sertéskaraj

Egyszerű mustáros sertéskaraj ct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 szelet sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés liszt
  • kevés olaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukon. Ezután forgassuk lisztbe a szeleteket.

Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket mindkét oldalukon süssük 5-8 percig, míg színt kapnak. Ezután öntsük alá az alaplét, és pároljuk puhára a húst (15-25 perc). Ezután adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt, és rottyanásig főzzük.

Az elkészült húst rizzsel, krumplival  vagy tésztával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon