Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató

3
Nyomtatás
Egyszerű tojásleves cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A filléres tojásleves igazi lélekmelengető fogás, mely finom és tápláló. A leves fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani.

A tojásleves megosztó étel: az ellentábor nagy valószínűséggel a menzán kóstolt bele, míg a kedvelői a nagyi konyhájában estek rabul. A tojásleves egyszerű, spórolós étel, ám egy kis fantáziával különleges is lehet.

Így lesz igazán finom

A legjobb, ha alapléből készül, de ha nincs otthon, akkor érdemes házi ételízesítővel feldobni. A klasszikus tojásleves egyik kötelező fűszere az őrölt kömény, na meg a fűszerpaprika. Mi most utóbbit kihagytuk belőle, de ha szeretnéd, bátran keverj a liszthez 1-2 teáskanálnyit.

A csípős ízek kedvelői chilipaprikával is gazdagíthatják, ha pedig ázsiai ízvilágot adnál a levesnek, akkor 1-2 evőkanál szójaszósszal dobd fel.

Egyszerű tojásleves

Egyszerű tojásleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 l alaplé vagy víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy magas falú edényt, majd egy kevés olajat forrósítsunk fel benne. Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, majd a köményt is szórjuk rá. Néhány másodperc múlva öntsük fel vízzel vagy alaplével. A lét fűszerezzük sóval és borssal, ha nem alaplét használunk, akkor házi ételízesítő kockát is adjunk hozzá.

A tojásokat üssük tányérba és verjük fel.

Mikor a leves felforrt, a tojást engedjük bele. A levest óvatosan keverjük meg, majd 5-8 perc múlva zárjuk el alatta a lángot.

Ha szeretnénk, friss, finomra vágott petrezselyemmel vagy újhagymával megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon