Fűszeres, szalonnás tojáspörkölt: klasszikus fogás pillanatok alatt
Ha a régi menzás emlékek miatt eddig nem szeretted a tojáspörköltet, mindenképpen készítsd el otthon, ilyen formában biztosan megkedveled.
A tojásleves megosztó étel: az ellentábor nagy valószínűséggel a menzán kóstolt bele, míg a kedvelői a nagyi konyhájában estek rabul. A tojásleves egyszerű, spórolós étel, ám egy kis fantáziával különleges is lehet.
A legjobb, ha alapléből készül, de ha nincs otthon, akkor érdemes házi ételízesítővel feldobni. A klasszikus tojásleves egyik kötelező fűszere az őrölt kömény, na meg a fűszerpaprika. Mi most utóbbit kihagytuk belőle, de ha szeretnéd, bátran keverj a liszthez 1-2 teáskanálnyit.
A csípős ízek kedvelői chilipaprikával is gazdagíthatják, ha pedig ázsiai ízvilágot adnál a levesnek, akkor 1-2 evőkanál szójaszósszal dobd fel.
Vegyünk elő egy magas falú edényt, majd egy kevés olajat forrósítsunk fel benne. Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, majd a köményt is szórjuk rá. Néhány másodperc múlva öntsük fel vízzel vagy alaplével. A lét fűszerezzük sóval és borssal, ha nem alaplét használunk, akkor házi ételízesítő kockát is adjunk hozzá.
A tojásokat üssük tányérba és verjük fel.
Mikor a leves felforrt, a tojást engedjük bele. A levest óvatosan keverjük meg, majd 5-8 perc múlva zárjuk el alatta a lángot.
Ha szeretnénk, friss, finomra vágott petrezselyemmel vagy újhagymával megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu