Könnyű piskóta lágy krémmel és banánnal töltve: tekercsként lesz igazán mutatós

bpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csodaszép és nagyon finom piskótatekercs, a puha tésztán tejszínes krém és banán terül el.

A piskótatekercs egyszerű, mégis lehengerlő desszert, amelyet számos ízesítésben elkészíthetsz. Nagy kedvenc a baracklekvárral megkent retró rolád, de a citromkrémes változatot is érdemes kipróbálni.

A piskótatekercs mutatós, tökéletes vendégváró, amelyet gyümölcsökkel is megtölthetsz. A banánnal készült rolád elefántkönnycsepp néven ismert. A tésztára hagyományosan vaníliás pudingos krém kerül, helyette tejszínessel vagy mascarponéval is kipróbálhatod. Ha szeretnéd, cifrázd bátran, vond be ét- vagy fehér csokoládéval a roládot.

Így nem reped meg a tészta:

Piskótatekercset készíteni egyszerű, a legnagyobb hibalehetőség azonban a feltekerésben rejlik. A titok annyi, hogy még melegen csavard fel, így biztos, hogy nem törik, és a formáját is sokkal szebben megőrzi a tészta.

Elefántkönnycsepp

bpct

Hozzávalók 6 személyre

Tészta:

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó

Krém:

  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 darab banán
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.

A lisztet forgassuk egybe a sütőporral és kakaóval.

A tojássárgáját keverjük habosra, adjuk hozzá a lisztes keveréket és a tojáshabot.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg.

A tésztáról még melegen húzzuk le a sütőpapírt, majd tiszta konyharuha segítségével tekerjük fel.

Krém:

A tejszínes port a tejjel főzzük meg a csomagoláson írt utasítások szerint, majd várjunk, amíg teljesen kihűl.

A pudingot a szobahőmérsékletű vajjal és a cukorral keverjük habosra.

Összerakás:

A feltekert tésztát terítsük ki, kenjük meg a krémmel.

A banánokat pucoljuk meg, hosszában fektessük a krémre, utána a tésztát tekerjük fel.

A süteményt szeletelés előtt néhány órára helyezzük a hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük