20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

3
Nyomtatás
eperfagyi2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nyár, akkor fagyi – és mi sem jobb egy forró napon, mint egy hűsítő epres finomság, amit ráadásul percek alatt összedobhatunk otthon, fagylaltgép nélkül.

Ez az eperfagyi nemcsak krémes és frissítő, de egészséges is: hozzáadott cukor helyett banán és egy kis juharszirup édesíti, a tejalap pedig mandulaital, így vegánok is bátran kanalazhatják. 

Kanalazzuk kisebb tálkákba vagy töltsük tölcsérekbe, és díszítsük friss eperrel, banánszeletekkel és egy marék ropogós kókuszchipsszel. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, szórhatsz rá egy kevés aprított pisztáciát vagy mentalevelet is – így nemcsak finom, de látványos is lesz a végeredmény.

Eperfagyi gép nélkül

eperfagyi

Hozzávalók 4 adaghoz

Fagyi:

  • 500 g fagyasztott eper
  • 2 db banán
  • 1 ek. juharszirup
  • 3 db jégkocka
  • 400 ml mandulaital

Tálalás:

  • eper
  • kókuszchips
  • banán
Recept idők

Elkészítés:

Ha friss eperrel dolgozunk, fagyasszuk le előre. A banánt hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.

Helyezzük egy turmixgépbe a fagyasztott epret, banándarabokat, juharszirupot, jeget, és öntsük mellé a mandulaitalt.

Dolgozzuk krémes állagúra. 

Fogyasztás előtt helyezzük a mélyhűtőbe 5-10 percre, hogy megkapjuk a megfelelő állagot. Ha nem egyből fogyasztanánk, légmentesen záródó dobozba tegyük. 

Tálaljuk eperrel, banánnal és kókuszchipsszel. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon