Csupa csoki brownie eperkrémmel – Tökéletes párosítás

epres brownie 1 cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb brownie-t is fel lehet dobni, például eperrel, a friss gyümölcs tökéletesen harmonizál a csokoládéval.

A gyerekek egy ideje azzal nyúznak, hogy süssek brownie-t. Igazából nem tudom, miért halogatom, mert a brownie a világ egyik legegyszerűbb és emellett legfinomabb édessége, de valahogy az elmúlt hetekben nem éreztem a késztetést.

Egészen addig, amíg meg nem láttam egy receptet, amelytől azonnal "süthetnékem" támadt. A csokis réteg fölé eperkrémet kell kenni, ez a két íz tökéletes harmóniát alkot egymással. 

Eperkrémes brownie

epres brownie 1 recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Brownie

  • 110 gramm vaj
  • 200 gramm nádcukor
  • 4 darab tojás
  • 250 gramm étcsokoládé
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 teáskanál
  • 140 gramm liszt

Eperkrém

  • 110 gramm vaj
  • 120 gramm porcukor
  • 200 gramm eper (friss vagy fagyasztott)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd tegyük félre. Az étcsokit olvasszuk fel a mikróban vagy vízgőz felett. Egy nagyobb tálban a cukrot és a vajat verjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket keverjük el jó alaposan, majd öntsük bele a vaníliát. A lisztes keveréket szitáljuk a masszához, majd a végén keverjük hozzá az olvasztott csokoládét is. 

A masszát öntsük a tepsibe, süssük 30 percig. Ha kicsit kihűlt, tegyük át egy rácsra, hogy kihűljön. 

Közben készítsük el az eperkrémet. A puha vajat és a porcukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá az epret, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Ha a brownie kihűlt, kenjük rá a krémet a tetejére, majd tegyük fél órára a hűtőbe. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük