Csupa csoki brownie eperkrémmel – Tökéletes párosítás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Vitaminbomba szivárványsaláta: őszi immunerősítés a javából
Krémes, tejszínes szószban sült karfiol: sok sajt pirul a tetején
Nagyon csokis brownie őszi kiadásban: körte és dió gazdagítja
Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
A legegyszerűbb brownie-t is fel lehet dobni, például eperrel, a friss gyümölcs tökéletesen harmonizál a csokoládéval.
A gyerekek egy ideje azzal nyúznak, hogy süssek brownie-t. Igazából nem tudom, miért halogatom, mert a brownie a világ egyik legegyszerűbb és emellett legfinomabb édessége, de valahogy az elmúlt hetekben nem éreztem a késztetést.
Egészen addig, amíg meg nem láttam egy receptet, amelytől azonnal "süthetnékem" támadt. A csokis réteg fölé eperkrémet kell kenni, ez a két íz tökéletes harmóniát alkot egymással.
Eperkrémes brownie
Hozzávalók 6 adaghoz
Brownie
- 110 gramm vaj
- 200 gramm nádcukor
- 4 darab tojás
- 250 gramm étcsokoládé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál só
- 140 gramm liszt
Eperkrém
- 110 gramm vaj
- 120 gramm porcukor
- 200 gramm eper (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd tegyük félre. Az étcsokit olvasszuk fel a mikróban vagy vízgőz felett. Egy nagyobb tálban a cukrot és a vajat verjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket keverjük el jó alaposan, majd öntsük bele a vaníliát. A lisztes keveréket szitáljuk a masszához, majd a végén keverjük hozzá az olvasztott csokoládét is.
A masszát öntsük a tepsibe, süssük 30 percig. Ha kicsit kihűlt, tegyük át egy rácsra, hogy kihűljön.
Közben készítsük el az eperkrémet. A puha vajat és a porcukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá az epret, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Ha a brownie kihűlt, kenjük rá a krémet a tetejére, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors