
Isteni nyári gyümölcsleves vaníliapudinggal: jól behűtve a legfinomabb
Attól függően, milyen gyümölcs terem a kertünkben vagy milyet kaptunk a piacon, lehet variálni az alapreceptet, mindenhogyan isteni lesz.
A nyárral együtt érkezik meg a gyümölcslevesek szezonja is. A paletta nagy kedvencei a meggy- és az eperleves, mindkét finomság többféle recept szerint is kipróbálható. Mi most tejszínnel, szegfűszeggel és bodzavirággal dúsítva ajánljuk!
Az eper mellé remekül illik a rebarbara, így ha még izgalmasabb ízben élveznéd, akkor azt is adj hozzá. Az eperleves ízesítésénél vaníliarúd kikapart magját is használhatod, tejszín helyett pedig joghurttal is működik a recept.
Egy-két nappal a leves készítése előtt a bodzavirágot alaposan, de óvatosan mossuk meg és csepegtessük le.
A citromot mossuk meg és vágjuk karikákra, ezután öntsük rá a vizet, tegyük hozzá a bodzavirágot és a cukrot, majd letakarva tegyük hűtőbe 1-2 napra.
Az epret mossuk meg, egy keveset tegyünk belőle félre a díszítéshez, a többit daraboljuk fel tetszés szerint. Ezután öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a szegfűszeget, és főzzük forrásig.
A tejszínt keverjük simára az étkezési keményítővel, majd adjuk a leveshez, és rottyanásig főzzük. Ezután adjuk hozzá a bodzalevet, és botmixerrel turmixoljuk simára. Várjuk meg, míg a leves kihűl, majd helyezzük hűtőbe, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Tálalásnál, ha szeretnénk, díszítsük friss eperrel és tejszínhabbal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu