Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

3
Nyomtatás
Eperleves bodzával cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás, hideg eperkrémlevesben a bodza kellemes íze is érezhető, próbáld ki te is ezt a különleges receptet, ha szereted a gyümölcslevest!

A nyárral együtt érkezik meg a gyümölcslevesek szezonja is. A paletta nagy kedvencei a meggy- és az eperleves, mindkét finomság többféle recept szerint is kipróbálható. Mi most tejszínnel, szegfűszeggel és bodzavirággal dúsítva ajánljuk!

Így is lehet

Az eper mellé remekül illik a rebarbara, így ha még izgalmasabb ízben élveznéd, akkor azt is adj hozzá. Az eperleves ízesítésénél vaníliarúd kikapart magját is használhatod, tejszín helyett pedig joghurttal is működik a recept.

Eperleves bodzával

Eperleves bodzával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szál bodzavirág
  • 2 darab citrom
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 kg eper
  • víz, amennyi ellepi
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál keményítő

Tálalás:

  • maradék eper ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy-két nappal a leves készítése előtt a bodzavirágot alaposan, de óvatosan mossuk meg és csepegtessük le.

A citromot mossuk meg és vágjuk karikákra, ezután öntsük rá a vizet, tegyük hozzá a bodzavirágot és a cukrot, majd letakarva tegyük hűtőbe 1-2 napra.

Az epret mossuk meg, egy keveset tegyünk belőle félre a díszítéshez, a többit daraboljuk fel tetszés szerint. Ezután öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a szegfűszeget, és főzzük forrásig.

A tejszínt keverjük simára az étkezési keményítővel, majd adjuk a leveshez, és rottyanásig főzzük. Ezután adjuk hozzá a bodzalevet, és botmixerrel turmixoljuk simára. Várjuk meg, míg a leves kihűl, majd helyezzük hűtőbe, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Tálalásnál, ha szeretnénk, díszítsük friss eperrel és tejszínhabbal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon