Puha, illatos banánkenyér lépésről lépésre: érett banánból a legfinomabb
Ha barnulnak a banánok, és úgy már senkinek sincs kedve megenni, használd fel isteni sütibe. Mutatjuk képen is a banánkenyér készítésének lépéseit.
Banánkenyérrel sosem lehet mellényúlni, legyen csokis, fahéjas, klasszikus, mindenki szereti. A sütemény egyszerűen készül, kezdőknek sem fog gondot okozni. Puha és lédús textúráját a banánnak köszönheti, légmentesen tárolva 3-4 napig is megmarad az állaga. A banánkenyér bátran gazdagítható mindenféle gyümölccsel, szezonra szabható, használj frisset vagy mirelitet.
A szemet gyönyörködtető süteményben ezúttal eper bújik meg, amely mellé csokidarabokat is keverhetsz, nem fog rontani az ízélményen, sőt! Készítsd el vendégvárónak, vagy lepd meg vele magad, falatozd reggelire vagy a délutáni tea mellé majszold a fenséges süteményt.
A vajat tegyük keverőtálba, a cukorral keverjük habosra.
A tojást üssük tálba, verjük fel, majd adjuk a cukros vajhoz.
A banánt pucoljuk meg, törjük pépesre, majd adjuk a vajas keverékhez.
A 2 bögre lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, szódabikarbónával, majd az egészet forgassuk a vajas keverékhez.
A megtisztított epret tetszőlegesen vágjuk fel, utána 1 evőkanál liszttel forgassuk egybe, majd keverjük a masszához.
A masszát simítsuk sütőpapírral vagy vajjal kikent kenyérformába (30x16cm), toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 30-40 percig. Sütés során alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu