
Pihe-puha epres piskóta: a habkönnyű tésztába túró is kerül
Az illatos piros eperszemekből elképesztően finom sütemények készülhetnek, melyekből biztos a repeta, ez a finomság is ilyen.
A látványos desszert ne ijesszen meg, nagyon egyszerű az elkészítése. Az alapja piskóta, bátran használd a neked bevált receptet, vagy próbáld ki a lent ajánlottat. A piskóta 5 tojásból készül, amelyben facsart narancslé is helyet kap, ettől sokkal finomabb ízben élvezhető a süti.
A zselés epres tető friss eperrel készítve a legszebb. Érdemes a piros gyümölcsöt szépen szeletelve a krémre helyezni, majd lekenni a tortazselével. Mirelit gyümölcsből is készülhet a tető, de ha így teszel, akkor turmixolva használd az epret. Ha pedig szeretnéd, málnával vagy kivivel is kipróbálhatod a receptet.
Tészta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sóval, sütőporral.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a tojássárgájához adjuk hozzá a lisztes keveréket, az olajat és a narancslét, majd a tojásfehérjehabot.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki kevés vajjal, majd ebbe simítsuk bele a masszát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Krém:
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a joghurtot, a citrom reszelt héját és a zselatinfixet.
A krémet kenjük rá a kihűlt piskótára, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy szépen megdermedjen.
Az epret mossuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint, vagy turmixoljuk le.
Az előkészített epret helyezzük a süti tetejére.
A tortazselét a csomagoláson írtak szerint készítsük el. Ezután kenjük rá a sütire helyezett eperszemekre. Ha eperpéppel dolgozunk, akkor abba keverjük bele a tortazselét, és utána helyezzük a krém tetejére.
Tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, majd szeletelhetjük is!
Fotó: Getty Images
@sobors.hu