Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

3
Nyomtatás
epres-joghurtos-suti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tavasz legfinomabb desszertjének az alapja puha piskóta, amelynek a tetején finom joghurtos krém és eper terül el.

A látványos desszert ne ijesszen meg, nagyon egyszerű az elkészítése. Az alapja piskóta, bátran használd a neked bevált receptet, vagy próbáld ki a lent ajánlottat. A piskóta 5 tojásból készül, amelyben facsart narancslé is helyet kap, ettől sokkal finomabb ízben élvezhető a süti.

A zselés epres tető friss eperrel készítve a legszebb. Érdemes a piros gyümölcsöt szépen szeletelve a krémre helyezni, majd lekenni a tortazselével. Mirelit gyümölcsből is készülhet a tető, de ha így teszel, akkor turmixolva használd az epret. Ha pedig szeretnéd, málnával vagy kivivel is kipróbálhatod a receptet.

Epres, joghurtos sütemény

epres-joghurtos-suti

Hozzávalók 36 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 darab narancs leve

Krém:

  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl joghurt
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 csomag zselatinfix

A krém tetejére:

  • 60 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sóval, sütőporral.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a tojássárgájához adjuk hozzá a lisztes keveréket, az olajat és a narancslét, majd a tojásfehérjehabot.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki kevés vajjal, majd ebbe simítsuk bele a masszát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Krém:

A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a joghurtot, a citrom reszelt héját és a zselatinfixet.

A krémet kenjük rá a kihűlt piskótára, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy szépen megdermedjen.

Az epret mossuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint, vagy turmixoljuk le.

Az előkészített epret helyezzük a süti tetejére.

A tortazselét a csomagoláson írtak szerint készítsük el. Ezután kenjük rá a sütire helyezett eperszemekre. Ha eperpéppel dolgozunk, akkor abba keverjük bele a tortazselét, és utána helyezzük a krém tetejére.

Tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, majd szeletelhetjük is!

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon