Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

2
Nyomtatás
Erdélyi fokhagymás padlizsánkrém cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A padlizsánkrém kedvelt kence, amit sokféle recept szerint kipróbálhatsz, mi most fokhagymával dúsítva ajánljuk.

A kencék izgalmas palettáján a padlizsánkrém nagy kedvenc, amit egyszerű elkészíteni, mégis nagyszerű. A finomságot többféle recept szerint kipróbálhatod. Van, aki aszalt paradicsommal vagy pirított diófélével dobja fel. Mi most dinsztelt hagymával, jó sok fokhagymával és dijoni mustárral ajánljuk.

Így kínáld!

A fokhagymás padlizsánkrém egyszerűen, pirítósra kenve is tökéletes, de kínálhatod még sült vagy grillhúsok mellé, és zöldségekhez is mehet, szuper mártogatós répához, uborkához vagy kaliforniai paprikához.

Erdélyi fokhagymás padlizsánkrém

Erdélyi fokhagymás padlizsánkrém ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • kevés olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt hagyjuk egészben, és alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután fogvájóval szurkáljuk meg, és kenjük meg leheletnyi olajjal, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 percig süssük.

A megsült padlizsánt vágjuk félbe, majd a húsát kanalazzuk edénybe.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre.

A sült padlizsánhúshoz adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, mustárt, citromlét, és keverjük pépesre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon