
A 6 legjobb padlizsános recept nyárra: a bevált kedvenceinket mutatjuk
Bár lassan vége az idei nyárnak, szerencsére, a padlizsánszezonnak még nincsen. Ennek örömére mutatunk néhány remek fogást, amit a padlizsán ihletett.
A kencék izgalmas palettáján a padlizsánkrém nagy kedvenc, amit egyszerű elkészíteni, mégis nagyszerű. A finomságot többféle recept szerint kipróbálhatod. Van, aki aszalt paradicsommal vagy pirított diófélével dobja fel. Mi most dinsztelt hagymával, jó sok fokhagymával és dijoni mustárral ajánljuk.
A fokhagymás padlizsánkrém egyszerűen, pirítósra kenve is tökéletes, de kínálhatod még sült vagy grillhúsok mellé, és zöldségekhez is mehet, szuper mártogatós répához, uborkához vagy kaliforniai paprikához.
A padlizsánt hagyjuk egészben, és alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután fogvájóval szurkáljuk meg, és kenjük meg leheletnyi olajjal, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 percig süssük.
A megsült padlizsánt vágjuk félbe, majd a húsát kanalazzuk edénybe.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre.
A sült padlizsánhúshoz adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, mustárt, citromlét, és keverjük pépesre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu