A 6 legjobb padlizsános recept nyárra: a bevált kedvenceinket mutatjuk
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Bár lassan vége az idei nyárnak, szerencsére, a padlizsánszezonnak még nincsen. Ennek örömére mutatunk néhány remek fogást, amit a padlizsán ihletett.
A padlizsán, mint a tökök családjának, mondhatni, egyik legszebb színű zöldsége, akár sütve, akár főzve, akár párolva is remek köretként, vagy főételként szolgálhat megannyi nyári fogás részeként.
Nemhiába a grillszezon egyik kedvenc zöldsége, de legalább ennyire népszerű a krémek szerelmesei számára is.
Töltött padlizsán
A töltött padlizsán mindig nagy sláger. Akár hússal, akár zöldségekkel, de még sajttal is megtöltheted, tényleg csak a képzelet szabhat neki határt. Ebben a receptben egészen különleges feltétekkel kínáltuk meg a padlizsáncsónakot, hiszen a feta sajttól kezdve a pritaminpaprikán át a parmezánszórásig minden belekerült.
Padlizsán japán módra
Ezt a gyorsan elkészíthető, padlizsános ételt ázsiai fűszerekkel tesszük igazán különlegessé. A rázva pirítás technikájával készülő étel elkészítéséhez csupán 20 percre van szükség, az ováció pedig garantáltan nem marad el a végén!
Sültpadlizsán-krém
A padlizsánkrém szerelmeseiről sem feledkezhetünk meg, hiszen kencék nélkül nincsen nyár sem. Ezúttal azonban egy kisebb csavarral készült, libanoni ízeket idéző, füstös krémet mutatunk, amit akár mártogatósként is fogyaszthatsz.
Rántott, töltött padlizsán
Mint már írtuk, a padlizsánt szinte bármilyen formában el lehet készíteni. Rántott kivitelben például kiválóan megtölthető sonkával és sajttal is, amit egy kis panírozást követően, percek alatt aranybarnára süthetsz akár olajban, akár sütőben.
Muszaka Görögországból
A görögök egyik nemzeti ételeként is ismert muszaka sem maradhat ki ebből a válogatásból. Ez a padlizsános fogás hamar a húsimádók kedvence lesz, noha az elkészítése kicsit több időt igényel. A végeredmény azonban önmagáért beszél!
Ízletes padlizsángolyó
Aki fasírt helyett inkább a zöldséges golyókat részesíti előnyben, az most a mennyekben fog járni: erről a parmezános padlizsángolyó gondoskodik. Figyelem, egy igazi vega feltét következik.
Fotó forrás: Getty Images