A Cézár-saláta eredeti receptje
A csirkehúsos, parmezános friss salátát sokan ismerik és kedvelik, próbáld ki otthon!
A saláták színes palettáján a Cézár az egyik legnépszerűbb, mely hagyományosan római salátával és krutonnal készül, de találni olyan változatot is, melyben a csirkehús és a paradicsom is szerepet kap. Bármilyen salátáról is legyen szó, öntettel lesz az igazi. A Cézárhoz is dukál dresszing, mely igazán különleges ízvilágú.
Sokan úgy hiszik, ez az öntet majonézes vagy görög joghurtos, a hagyományos recept szerint azonban tojásból és szardellából készül. A zamatos szószt más salátákra csorgatva is ki lehet próbálni, ha pedig szeretsz új dolgokkal kísérletezni, bátran pácolj bele csirkehúst.
Mivel nyers tojásból készül az öntet, ezért nagyon érzékeny, azonnal fel kell használni, a hűtőben legfeljebb három napig tárolható.
Az olaj, só, bors kivételével az összes alapanyagot helyezzük turmixgépbe, kezdjük el simára keverni, közben az olajat is csorgassuk hozzá. Az elkészült öntetet kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu