Fűszeres édesburgonyás curry brokkolival: kiadós, szaftos, és nem nehezít el
Az édesburgonyás, brokkolis curry kókusztejjel készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják.
Nyugati szemmel nézve a hagyományos délkelet-ázsiai curry egy meglehetősen bonyolult eljárás eredménye. Összetettsége főként a többlépcsős fűszerezésből adódik, ami nyilvánvalóan időigényes és nagy rumlit hagy maga után a konyhában. Azonban rengeteg időt és vesződést megspórolhatsz, ha előre elkészíted az egyik legfontosabb hozzávalót: a currypasztát.
Ezzel a módszerrel egyszerre több adagot dobhatsz össze, majd fagyasztóban tárolhatod, úgy minden főzésnél intenzív illatú keveréket adhatsz a currydhez. Ez a paszta tartalmazza a friss aromás összetevőket, főzésnél már csak a száraz és porállagú fűszereket kell használnod. Ha nem sikerül beszerezned a receptben szereplő chiliket, bátran helyettesítsd őket más erős fajtákkal.
Pucoljuk meg a hozzávalókat, a paprikákat csumázzuk ki, majd daraboljuk fel. Tegyünk mindent egy aprítógépbe, és pürésítsük addig, amígy egy konzisztens, krémes textúrát kapunk – ez kb. 5-7 perc.
Adagoljuk kis műanyag dobozokba, és már mehet is a fagyasztóba.
Tipp: ha több zöld paprikát használsz, akkor egy zöldes pasztát kapsz, ha viszont több benne a piros, akkor a curryd is intenzívebb, vöröses árnyalatú lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu