10 perces currypaszta házilag: bármilyen ázsiai ételt feldob

Curry-paszta-hozzavalok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A currykészítés sosem volt még ilyen egyszerű: aprítógépben 10 perc alatt elkészülhet ez a fenséges, aromás keverék. De ha a hagyományos módszerek rajongója vagy, akkor a klasszikus mozsár lesz a te eszközöd!

Nyugati szemmel nézve a hagyományos délkelet-ázsiai curry egy meglehetősen bonyolult eljárás eredménye. Összetettsége főként a többlépcsős fűszerezésből adódik, ami nyilvánvalóan időigényes és nagy rumlit hagy maga után a konyhában. Azonban rengeteg időt és vesződést megspórolhatsz, ha előre elkészíted az egyik legfontosabb hozzávalót: a currypasztát.

Ezzel a módszerrel egyszerre több adagot dobhatsz össze, majd fagyasztóban tárolhatod, úgy minden főzésnél intenzív illatú keveréket adhatsz a currydhez. Ez a paszta tartalmazza a friss aromás összetevőket, főzésnél már csak a száraz és porállagú fűszereket kell használnod. Ha nem sikerül beszerezned a receptben szereplő chiliket, bátran helyettesítsd őket más erős fajtákkal.

Eredeti currypaszta

Curry-paszta-hozzavalokkal

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 fej nagy vöröshagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 5 db friss kurkuma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db friss gyömbér (nagyobb darabok)
  • 4 szál friss thai citromfű
  • 5 db friss thai chilipaprika
  • 5 db friss serrano chilipaprika
Recept idők

Elkészítés:

Pucoljuk meg a hozzávalókat, a paprikákat csumázzuk ki, majd daraboljuk fel. Tegyünk mindent egy aprítógépbe, és pürésítsük addig, amígy egy konzisztens, krémes textúrát kapunk – ez kb. 5-7 perc.

Adagoljuk kis műanyag dobozokba, és már mehet is a fagyasztóba.

Tipp: ha több zöld paprikát használsz, akkor egy zöldes pasztát kapsz, ha viszont több benne a piros, akkor a curryd is intenzívebb, vöröses árnyalatú lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük