Puha almás-fahéjas muffin - Az ősz kedvenc ízei egy süteményben

muffin2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ősszel is süss az évszak gyümölcseiből, az almát nagyon sokféleképpen felhasználhatod süteményekben is.

A muffinban nemcsak az a csodálatos, hogy nagyon könnyen elkészíthető, hanem az is, hogy az évszaknak megfelelően tudod változtatni az ízvilágát és a hozzávalóit. Az alaprecept nagyon egyszerű, így készítsd, hogy tökéletes legyen. Az őszies ízvilágba pedig belefér ez a banános-diós változat is. 

A hűvösebb időkre a legjobb ízpárosítás az alma és a fahéj kettőse. Az alma könnyen beszerezhető és tökéletesen működik süteményekben is, a fahéj pedig nemcsak melengető, hanem egészséges fűszer is. Már nagyon kevés is elég belőle, hogy intenzív ízt adjon az ételeknek. A fahéjas-almás rétes is nagy kedvenc, de a muffint is biztosan szeretni fogod.

Fahéjas-almás muffin

almás fahéjas muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 300 gramm liszt
  • 75 gramm cukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 csipet
  • 8 gramm fahéj
  • 90 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 60 milliliter tej
  • 2 darab alma
  • 0.5 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A muffintepsibe tegyünk kapszlikat. 

Az almákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel, locsoljuk meg egy kevés citromlével. Tegyük félre. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat, majd forgassuk egybe a lisztes keverékkel. Keverjük hozzá az almát. A masszát kanalazzuk bele a muffinkapszlikba,  süssük 20 percig a muffinokat, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. 

Ha kihűlt, ízlés szerint hintsük meg porcukorral. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük