Energiabomba fahéjas-datolyás tekercs: sütés nélkül készül a desszert

Nyomtatás
fahéjas datolyás tekercs cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Desszertnek is eheted, de ha lemerültél, akkor is érdemes egy falatot bekapni ebből az egészséges nassolnivalóból, a datolyától lesz energiadús.

Ha szeretnéd a cukorbeviteledet csökkenteni, de nem szeretnél mesterséges édesítőket magadhoz venni, akkor próbáld ki a datolyát. Ez egy tápanyag- és kalóriadús étel, amelynek magas ugyan a cukortartalma, de az legalább természetes. Ha diétázol vagy cukorbeteg vagy, akkor sajnos ez sem feltétlen jó megoldás, de szakembert megkérdezve beépítheted a táplálkozásodba. Az ízesítésre a legjobb, ha pasztát készítesz belőle, nagyon egyszerű, így csináld

A datolyát aztán összegyúrhatod olajos magvakkal, például dióval vagy más aszalt gyümölccsel, vagy zabpehellyel is. Ezekben az energiagolyókban az a közös, hogy csak aprítógépre van hozzájuk szükséged, és némi türelemre, amíg az ízek összeérnek a hűtőben vagy a mélyhűtőben. Ha a massza összeállt, a forma igazából már mindegy, most tekercset készítettem, ráadásul kétféle réteggel, az egyikhez egy kevés fahéjat is kevertem. 

Fahéjas-datolyás tekercs

fahéjas datolyás tekercs recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 180 gramm mandula
  • 180 gramm dió
  • 180 gramm datolya
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • opcionális víz
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A datolyát, a diót és a mandulát tegyük aprítógépbe. Nyugodtan maradhat picit darabosabb, nem kell pépesíteni. Keverjük hozzá a sót és a vaníliakivonatot. Ha nem áll össze a massza, egy kevés vízzel lazíthatunk rajta. A kész pürét vegyük félbe, és az egyik felét nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsi aljába. A maradékhoz keverjük hozzá a fahéjat, és nyomkodjuk rá az alsó rétegre. A hosszanti oldaláról kezdve tekerjük fel szorosan. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a mélyhűtőbe néhány órára, hogy összeálljon. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon