Isteni diós energiagolyó pillanatok alatt: zabpehely az alapja

energiagolyó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs időd sütit sütni, dobd össze ezt a diós energiagolyót, amelyhez az aprítógépen kívül nem kell mást bekapcsolni.

Pillanatok alatt összedobhatod ezt a finom és egészséges energiagolyót, ha valami édeset nassolnál, ezt válaszd csoki és cukor helyett. A golyó alapja dió és zabpehely, amelyek mellé datolya és méz kerül – utóbbiak az édes ízről gondoskodnak, illetve összetartó erőként működnek. Egy kevés vaníliakivonatot is keverj a masszába, hogy még finomabb legyen, a só pedig kiemeli az édes ízeket. 

Másfajta magvakkal is készülhet az energiagolyó, dió helyett használhatsz mandulát, de mogyorót is. Ha esetleg nem áll össze a massza, szétesik a golyó, adj még egy kevés mézet vagy pár szem datolyát hozzá, de egy nagyon pici gyümölcslevet is önthetsz bele, ha túl száraznak ítéled. Ha szeretnéd, a kész golyókat forgasd darált dióba, kókuszreszelékbe vagy kakaóporba.

Diós energiagolyó

energiagolyó2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 200 gramm dió
  • 100 gramm zabpehely
  • 10 darab datolya (magozott)
  • 4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk mindent egy aprítógépbe. Kezdjük el dolgoztatni a gépet, addig menjen, míg sűrű masszává nem állnak össze az alapanyagok. Ha nem áll össze a massza, adjunk még hozzá egy kevés mézet vagy datolyát.

A masszából formázzunk a diónál kisebb golyókat. Nagyjából 20 darab lesz belőle.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük