Omlós fehér csokis keksz lime-mal: kívül ropog, belül krémes

fehércsokiskeksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sok-sok csokit tökéletesen ellensúlyozza a lime kesernyés, savanykás íze, amit akár citrommal is helyettesíthetünk, de vegyesen is elkészíthetjük.

A csokis kekszek, vagyis a cookie-k, nagy kedvenceim, a sima, étcsokis verzióra már nem egy receptet mutattunk, de ez most egy kicsit különlegesebb, fehér csokival és lime-mal készült változat. 

A lime-nak csak a héjára van szükségünk, úgyhogy érdemes bio gyümölcsöt választani, hogy kezeletlen legyen a héja. Azért, hogy a limelé se vesszen kárba, készítsünk belőle krémlevest, salátát, koktélt vagy tortát

Cukormáz

Ha ki szeretnénk dekorálni a kekszeket, dobjunk össze cukormázat is: ehhez 1 bögre porcukorra és 1 lime levére lesz szükségünk. Keverjük alaposan össze őket, míg egynemű, kissé folyós állagú massza nem lesz, majd egy kanál segítségével húzzunk csíkokat a mázból a sütik tetejére. 

Lime-os, fehér csokis keksz

fehércsokiskeksz2

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 2.5 bögre liszt
  • 0.75 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 bögre vaj (kb. 225 gramm)
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 0.5 bögre cukor
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 darab lime (bio)
  • 2 bögre fehér csokoládé (350 gramm)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A puha vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a joghurtot és a vaníliát, keverjük alaposan össze. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sót és a lime-ok lereszelt héját. Óvatosan keverjük hozzá a nedves összetevőkhöz a szárazakat, amíg egynemű massza nem lesz. Keverjük bele a fehér csokit - használhatunk csokichipset is, de egész táblát is összetörhetünk.

Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Adagoljunk evőkanálnyi adagokat a tésztából a tepsire, hagyjunk köztük helyet, mert ahogy olvad a vaj, ki fognak lapulni. Kb. 10 percig süssük őket, amíg a szélük picit barna nem lesz. Vegyük ki őket a sütőből, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük