Omlós fehér csokis keksz lime-mal: kívül ropog, belül krémes
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A sok-sok csokit tökéletesen ellensúlyozza a lime kesernyés, savanykás íze, amit akár citrommal is helyettesíthetünk, de vegyesen is elkészíthetjük.
A csokis kekszek, vagyis a cookie-k, nagy kedvenceim, a sima, étcsokis verzióra már nem egy receptet mutattunk, de ez most egy kicsit különlegesebb, fehér csokival és lime-mal készült változat.
A lime-nak csak a héjára van szükségünk, úgyhogy érdemes bio gyümölcsöt választani, hogy kezeletlen legyen a héja. Azért, hogy a limelé se vesszen kárba, készítsünk belőle krémlevest, salátát, koktélt vagy tortát.
Cukormáz
Ha ki szeretnénk dekorálni a kekszeket, dobjunk össze cukormázat is: ehhez 1 bögre porcukorra és 1 lime levére lesz szükségünk. Keverjük alaposan össze őket, míg egynemű, kissé folyós állagú massza nem lesz, majd egy kanál segítségével húzzunk csíkokat a mázból a sütik tetejére.
Lime-os, fehér csokis keksz
Hozzávalók 30 darabhoz
- 2.5 bögre liszt
- 0.75 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 bögre vaj (kb. 225 gramm)
- 2 evőkanál görög joghurt
- 0.5 bögre cukor
- 0.5 bögre barna cukor
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 darab lime (bio)
- 2 bögre fehér csokoládé (350 gramm)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A puha vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a joghurtot és a vaníliát, keverjük alaposan össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sót és a lime-ok lereszelt héját. Óvatosan keverjük hozzá a nedves összetevőkhöz a szárazakat, amíg egynemű massza nem lesz. Keverjük bele a fehér csokit - használhatunk csokichipset is, de egész táblát is összetörhetünk.
Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Adagoljunk evőkanálnyi adagokat a tésztából a tepsire, hagyjunk köztük helyet, mert ahogy olvad a vaj, ki fognak lapulni. Kb. 10 percig süssük őket, amíg a szélük picit barna nem lesz. Vegyük ki őket a sütőből, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images