5 perces, frissítő daiquiri: így készül a klasszikus verzió
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Lehet, hogy mostanában kicsit lehűlt az idő, de várnak még ránk forró augusztusi napok. Ezeken a meleg napokon pedig mi sem esik jobban egy friss, hűsítő koktélnál.
A daiquirit szerintem senkinek nem kell bemutatni, minden koktélbár alapreceptje, nem voltam még olyanban, ahol ne lett volna. Viszont klasszikus változattal még nem találkoztam: epres, dinnyés, áfonyás, ezek a legnépszerűbbek.
A klasszikus daiquiribe nem kerül gyümölcspüré, egyszerűen csak fehér rum, lime és cukorszirup alkotja, mégis szerintem így a legfinomabb. Nem nyomja el az édes, gyümölcsös szirup az ízeket, a savanykás - frissen facsart - limelé és a rum tökéletes harmóniában vannak, amit a cukorszirup annyira ellensúlyoz, amennyire mi szeretnénk.
Házilag készítsük a cukorszirupot
Cukorszirupot semmiképp ne boltban vegyünk, egyáltalán nem éri meg, ugyanis 5 perc alatt összedobható, sima víz és egyszerű kristálycukor kell hozzá 1:1 arányban, ezeket összemelegítjük, és készen is van.
Klasszikus daiquiri
Hozzávalók 2 adaghoz
- 120 milliliter fehér rum
- 60 milliliter frissen facsart limelé
- 30 milliliter cukorszirup
- 4 szelet limekarika
- ízlés szerint jég
Elkészítés:
Töltsünk egy shakert - alternatív megoldásként befőttesüveget - félig jéggel, adjuk hozzá a rumot, a limelevet és a cukorszirupot. Zárjuk le az üveget, alaposan rázzuk össze.
Öntsük martinis poharakba, díszítsük limekarikákkal.
Fotó: Getty Images