![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, lágy lime-os sajttorta: könnyen lehet szeletelni
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem ismerek olyat, aki ne szeretné a sajttortát, a legegyszerűbb változat és a tavaszi epres is isteni, de ez a lime-os verzió a dobogó legfelső fokára került nálam.
Sok sajttorta recepttel ellentétben ez a változat sütőben készül. A krémet ugyanis tojás is gazdagítja, és mivel sokan ódzkodnak a nyers tojás fogyasztásától, a torta a forró sütőbe kerül.
A krémből nem hiányozhat egy kis keményítő sem: mivel a sajtkrém sem túl szilárd, és a lime-, illetve citromlé is tovább folyósítja, szükség van sűrítőanyagra. Ez az ízén egyáltalán nem érződik, viszont gyönyörű, szeletelhető tortát kapunk végeredményül.
A gőzfürdő a tortának is jót tesz
Igaz, hogy a kekszes alapnak nem lenne szüksége hőkezelésre, mégis jót tesz neki, aranybarnára sül és szuper ropogós is lesz. Azért, hogy a tészta ne repedjen meg, gőzfürdőt alkalmazunk, vagyis a sütő aljába egy forró vízzel teli tepsit teszünk, ez garantálja a szép, sima kekszalapot.
Sok munkát és időt nem kell fordítani a tortára, úgyhogy sütés ide vagy oda, mindenképpen megéri elkészíteni.
Lime-os sajttorta
![limesajttortarecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291009/29100937_dd8b30e92545b1cfe088326bbce8d47d_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
Tészta
- 1.5 bögre kekszmorzsa
- 2 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál vaj (olvasztott)
Töltelék
- 700 gramm krémsajt
- 1 bögre kristálycukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 darab lime héja
- 2 evőkanál friss citromlé
- 6 evőkanál friss limelé
- 3 darab tojás
Tetejére
- 250 milliliter habtejszín
- 0.25 bögre porcukor
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
- ízlés szerint limehéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Vajazzunk ki egy 23 cm-es tortaformát.
Egy tálban keverjük össze a kekszmorzsát és a cukrot. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, gyúrjuk össze, majd béleljük ki vele a formát, az alját és az oldalait is.
Süssük a tésztát 15 percig. Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.
Egy nagyobb tálban keverjük össze robotgéppel a krémsajtot, cukrot, keményítőt és a limehéjat, majd adjuk hozzá a citromlevet és a limelevet. Mehet bele a tojás is, keverjük, amíg krémes, egynemű nem lesz.
Töltsük a krémet a formába. Tegyünk a sütő alsó rácsára egy tepsit, amibe töltsünk 2-3 bögre forrásban lévő vizet. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a tortát a felső rácsra, süssük 50-65 percig, amíg a szélei meg nem keményednek, de a közepe még puha.
Ha elkészült, ne vegyük ki a sütőből, nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk így benne 30 percig. Ha van rá idő, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
A tejszínhabot verjük fel a cukorral és a vaníliával. Egy csillagcsövön keresztül nyomjuk a torta szélére, vagy kenjük be vele az egész tortát, majd díszítsük limehéjjal vagy limeszeletekkel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!