Egészséges, fehérjedús fehérbab-pogácsa – Egyszerű, de laktató recept
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Pillanatok alatt összeállíthatod ezt a fehérbab-pogácsát, amely mártogatóssal és salátával a legfinomabb.
A fehér bab nagyon egészséges, tele van fehérjével, de közben laktat is. A babkonzerv is tökéletesen megteszi és akkor főzőcskézni sem kell.
Ha nagyon meleged van, készítsd el ezt a könnyed fehérbab-salátát, amelybe keverj lédús koktélparadicsomot is. Ha szereted a mártogatósokat, akkor a bab erre is jó alapanyag, keverd padlizsánnal, így izgalmas és laktató lesz egyszerre.
Készíthetsz fasírtot, pontosabban pogácsákat is belőle, amelyeket valamilyen körettel, akár salátával és mártogatóssal is ehetsz. A vegetáriánus ételeknél maradva, a vöröslencse is sokoldalúan felhasználható alapanyag, a belőle készült fasírt szuper fehérjeforrás és nagyon hamar elkészül. Ahogy ez a babos verzió is, amely teljesen vegán egyébként.
Fehérbab-pogácsa
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 konzerv fehér bab
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 50 gramm liszt
- 60 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál lenmag (őrölt)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A babról öntsük le a levét, tegyük egy tálba és villával törjük össze. A hagymát vágjuk apróra.
Öntsünk egy kevés olajat egy serpenyőbe, pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk a babhoz, majd keverjük hozzá a lisztet és az őrölt lenmagot. Sózzuk meg, kicsit gyúrjuk át. Ha nem eléggé gyúrható, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Egy deszkát lisztezzünk meg, a tésztát nyújtsuk ki 1,5 centiméter vastagra, majd szaggassunk belőle köröket.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, süssük a pogácsák mindkét oldalát 5-5 percig. A pogácsákat sütőben is megsüthetjük, ekkor tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket, kenjük meg mindkét oldalukat olívaolajjal és 160 fokos sütőben süssük 30 percet, félidőben fordítsuk meg.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors