
Fenséges, fehérborban sült csirkecomb: a hús szaftos és omlós

A bort nem csak ihatod, érdemes főzés során is bizalmat szavazni neki, mert nagyon aromássá teszi az ételeket.
A legtöbb boros receptben vörösbort szoktak ajánlani, de fehéret is lehet használni. A fehér zamata talán valamivel gyengébben érezteti magát, de a vele készült fogásokon tagadhatatlanul nyomot hagy. Érdemes csirkés ételekben szerephez juttatni, fejedelmivé varázsolja őket.
A fehérboros csirkecomb egyszerű recept, legalábbis az elkészítése, ízében viszont nagyon különleges. A páratlan összhatás tovább emelhető friss fűszernövényekkel és citrommal.
Főzési tipp
- Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor helyezd tepsire a combokat a körbesütés után, majd öntsd rá a fehérboros lét, és sütőben süsd aranybarnára (180 fok, 25-30 perc, amíg szép színt kap).
- A comb körbesütésénél mindig csak annyit pakolj a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér, úgy tud szépen pirulni.
Fehérboros csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (alsó, felső vagy egész)
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű (opcionális)
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl alaplé vagy víz
- 2 karika citrom (opcionális)
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk 3-4 percig oldalanként. Ezután a combokat szedjük ki, és tegyük félre.
A serpenyőbe tegyük bele a vajat, majd amikor forró, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, kakukkfüvet. Körülbelül 30 másodperc után öntsük fel a borral és az alaplével, várjuk meg, míg felforr, utána tegyük bele a combokat és a citromkarikákat.
A combokat főzzük 25-30 percig, majd melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!