Isteni, fehérboros csirkemáj sok hagymával sütve: így készítve vajpuha lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pillanatok alatt elkészül az ízletes, omlós csirkemáj, csupán néhány alapanyagra lesz szükség, hogy tökéletesen kerüljön a tányérra.
A csirkemáj jól elkészítve isteni, ám nem olyan egyszerű hibátlanul szervírozni, könnyen gumis lehet a textúrája, de ki is száradhat. Oda kell figyelni néhány dologra, hogy ezt a malőrt elkerüld.
Mivel belsőség, figyelembe kell venni, hogy a máj érzékeny alapanyag, romlandó, nem szabad sokáig tárolni, a legjobb a vásárlás napján felhasználni. Hogy elkerüld a gumis állagot, mindig a végén vagy a tálalásnál sózd meg. A hőfokra is figyelj, közepes lángon készüljön, véletlenül se süsd túl, mert akkor száraz lesz. Ha igazán ízletesre szeretnéd készíteni, akkor olaj helyett libazsírt használj.
Fehérboros csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkemáj
- 3 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 deciliter száraz fehérbor
- 1 teáskanál majoranna
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
A megtisztított csirkemájat kevés olajon, hirtelen forgassuk át, majd szedjük tányérra.
A visszamaradt olajban a vékonyan felszeletelt hagymát pirítsuk meg, majd szórjuk rá a cukrot. Tegyük vissza a májakat, öntsük rá a fehérbort, ízesítsük majorannával, főzzük 10-15 percig.
A májakat tálalás előtt sózzuk és borsozzuk, kínáljuk krumplipürével.
Fotó: Getty Images