
Fokhagymás, fehérboros gomba: vajon pirítva a legfinomabb

A villámgyors fogás köretként is az asztalra kerülhet, de önállóan is megállja a helyét, mivel a fehérbornak köszönhetően sokkal karakteresebb lesz.
A gomba remek húshelyettesítő, fehérjében bővelkedik, változatos és ízletes fogások készülhetnek belőle.
Ha gomba kerül a kezeid közé, nem kell túlgondolnod, mi készüljön belőle. Akár 20 perc alatt összedobhatsz belőle valami fenségeset. Ilyen a serpenyőben pirult gomba, mely fehérborral nyakon öntve készül. A bortól pluszzamatot kap, sokkal ízesebb és karakteresebb lesz. Az így készült finomságot kínálhatod köretként hús mellé, de önálló fogásként is nagyszerű választás.
Bátran a zöldfűszerekkel!
Az elkészült étel petrezselyemmel egybeforgatva kerül a tányérra, de a zöld helyett más fűszernövényt is használhatsz. A gombához remekül illik a kakukkfű és a bazsalikom is. Ha pedig szereted a pikánsabb ízeket, chilipelyhet is használhatsz.
Fehérboros, fokhagymás pirított gomba

Hozzávalók 4 személyre
- 100 g vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 500 g gomba
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- chilipehely (opcionális)
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A vajat egy magas falú serpenyőben olvasszuk fel, adjuk hozzá az olajat, majd dobjuk rá a megtisztított gombákat.
A gombákat fűszerezzük sóval és borssal, majd 3-4 perc múlva öntsük fel a fehérborral.
A gombát főzzük addig, amíg teljesen megpuhul (körülbelül: 16-17 perc). Az utolsó percekben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!