![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mutatós Fekete-erdő tekercs: a hagyományos kedvenc piskótaroládként is mennyei
![fetcover](https://kep.index.hu/1/0/3466/34664/346648/34664819_2653709_28e0a00896aa2d071ae9d107405b3198_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fekete-erdő torta klasszikus sütemény, sok tejszínhabbal, cseresznyével vagy meggyel, mindenhogyan isteni.
Nagy tortarajongó vagyok. Lehet bármilyen formájú, ízvilágú, nem számít, órák hosszat képes vagyok csodálni a mennyei desszerteket. Olykor még bele se merek vágni, mert félek megsemmisíteni a cukrász mesterművét. Persze erre aztán mindig sor kerül, és utána még nagyobb elismeréssel adózom a cukrásznak.
A németek klasszikus tortája, a fekete-erdő sokak körében népszerű, az én kedvenceim közt is előkelő helyet foglal el. Szeretek kombinálni, ráadásul szeretem a tortákat és a roládokat is, úgyhogy nemrég kipróbáltam ezt a csodálatos, mutatós desszertet. A baj csak az, hogy hamar eltűnik az asztalról a krémes fekete-erdő tekercs.
Fekete-erdő tekercs
![fetct](https://kep.index.hu/1/0/3685/36850/368506/36850659_23b9d3c6ff7b215b887cc7a9c0745aa6_wm.jpg)
Hozzávalók 8 személyre
A piskótatésztához:
- 6 darab tojás
- 100 gramm cukor
- 1 csipet só
- 100 gramm liszt
- 25 gramm kakaópor
A krémhez:
- 400 milliliter 30%-os tejszín
- 120 gramm porcukor
- 1 darab vaníliarúd
- 1 csomag habfixáló
- 200 gramm meggylekvár
Díszítésnek:
- 1 tábla ét- vagy tejcsoki
- 2 marék cseresznye/meggy (magozott)
- kakaó a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a csipet sót és verjük kemény habbá. A tojások sárgáját a cukorral keverjük habosra.
A lisztet a kakaóval keverjük össze.
A tojásfehérjét finoman keverjük össze a sárgájával, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá. Ezután fogjunk egy sütőpapírral bélelt tepsit és öntsük bele a masszát, 180 fokon előmelegített sütőben 12 percig süssük (alkalmazzunk tűpróbát).
Egy konyharuhát vizezzünk be, legyen nedves, majd gyors, határozott mozdulattal borítsuk rá a tésztát. Várjunk, amíg a tészta kihűl, ezután távolítsuk el a sütőpapírt. A konyharuha segítségével tekerjük fel a tésztát és hagyjuk úgy, amíg elkészítjük a tölteléket.
A hideg tejszínbe kaparjuk bele a vaníliarúd magjait, majd a cukorral, habfixálóval verjünk belőle kemény habot.
A feltekert tésztát nyújtsuk ki és kenjük meg a meggylekvárral és a tejszínhab felével, de nyugodtan tehetünk bele több habot is, ez ízlés kérdése (ha marad hab, érdemes a díszítésnél használni, de nem muszáj). A meggy vagy cseresznye felét is adjuk hozzá, utána tekerjük fel a töltelékben gazdag tésztát. A maradék habot kenjük el a tekercsen.
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg és oszlassuk el a roládon, ügyelve, hogy mindenhol elfedje a tésztát. Ha belejöttünk a díszítésbe, a maradék meggy vagy cseresznye mehet a tetejére vagy a tálcára. A roládot máshogy is be lehet vonni, kakaóval is elég megszórni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!