Klasszikus coleslaw saláta joghurtos öntettel: krémes köret húsok mellé
Lassan kezdődik a grillszezon, a sült húsok vagy zöldségek mellé kínálj krémes coleslaw salátát, a kerti partik sztárja lesz.
A kukoricasaláta sok családban nagy kedvenc: a hidegen kínált finomság többféle recept szerint kipróbálható, a paletta egyik gyöngyszeme a majonézes változat, amit érdemes ízlés szerint plusz alapanyagokkal feldobni.
A joghurtos kukoricasaláta feta sajttal, kaliforniai paprikával és lila hagymával dúsítva csábít. Érdemes ennél a receptnél is apró változtatásokat alkalmazni, mert akkor még finomabb a saláta. Szezonjában friss tárkonnyal emeld az ízét, amikor pedig kapni csöves kukoricát, grillezd meg, majd a pirult szemeket tedd a salátástálba. Az ízesítők közül a cukor opcionális, mert van, aki édesen szereti, de füstölt paprikával is kipróbálhatod a csodás receptet!
A kukoricakonzervet csepegtessük le. A paprikát mossuk meg, kockázzuk apróra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A feta sajtot kockázzuk fel.
A kukoricát tegyük salátástálba, majd adjuk hozzá az előkészített paprikát, lila hagymát, feta sajtot, sót, borsot, cukrot, citromlevet és a joghurtot. Az egészet forgassuk alaposan egybe, majd fedjük le és tálalásig tároljuk hűtőben.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu