Majonézes tésztasaláta pillanatok alatt: jól behűtve a legfinomabb
Nagy előnye a tésztasalátának, hogy szinte bármit beledobhatsz, amit a hűtődben találsz, a zöldségektől kezdve a felvágotton át egészen a maradék főtt tojásig.
A tésztasaláta az egyik legjobb választás, ha finom és gyors ebédre vágysz, hiszen a tészta főzésén és a zöldségek előkészítésén kívül szinte semmi dolgod nem lesz vele. Az már csak hab a tortán, hogy bármivel feldobhatod: ha a hűtődben kallódik fonnyadt paprika, maradék felvágott vagy sajt, mind-mind mehet bele.
Az alábbi verzióban a paprika, paradicsom és a hagyma kapták a főszerepet, de érdemes a salátába csirkemellsonkát és sajtot is keverni, hogy még tartalmasabb legyen, a zöldfűszertől pedig még frissebb lesz az összhatás. Maga a szósz majonéz és tejföl kombinációjából készül: előbbit érdemes házilag készíteni, utóbbit pedig akár natúr joghurtra is cserélheted.
A salátát könnyedén szezonálisra szabhatod: tavasszal medvehagymát és retket keverj bele, nyáron édes, érett paradicsomot, de akár még kovászos uborkával is feldobhatod.
Majonézes tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g szarvacskatészta
- 1 ek olívaolaj
- 1 db kaliforniai paprika
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 szál zöldhagyma
- 20 dkg csirkemellsonka
- 150 g gouda sajt
- 0.5 csokor petrezselyem
- 9 dkg majonéz (házi)
- 150 g tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint. Amikor al dente, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Ha kihűlt, keverjük össze az olívaolajjal.
Közben a megmosott paprikát vágjuk kis kockákra, a koktélparadicsomokat félbe vagy negyedbe, a hagymát szeletekre, a csirkemellsonkát és a sajtot kockákra, a petrezselymet finomra.
Keverjük össze egy tálban a majonézt és a tejfölt. Ha házi majonézzel dolgoznánk, itt találunk hozzá egy szuper receptet!
A tésztát forgassuk egybe a zöldségekkel, sonkával, sajttal és a szósszal, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, mielőtt tálalnánk.
-
2024-03-30 07:50:02
-
2024-03-29 06:32:00
-
2024-03-21 09:36:01
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!