Majonézes tésztasaláta pillanatok alatt: jól behűtve a legfinomabb

tesztasalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagy előnye a tésztasalátának, hogy szinte bármit beledobhatsz, amit a hűtődben találsz, a zöldségektől kezdve a felvágotton át egészen a maradék főtt tojásig.

A tésztasaláta az egyik legjobb választás, ha finom és gyors ebédre vágysz, hiszen a tészta főzésén és a zöldségek előkészítésén kívül szinte semmi dolgod nem lesz vele. Az már csak hab a tortán, hogy bármivel feldobhatod: ha a hűtődben kallódik fonnyadt paprika, maradék felvágott vagy sajt, mind-mind mehet bele.

Az alábbi verzióban a paprika, paradicsom és a hagyma kapták a főszerepet, de érdemes a salátába csirkemellsonkát és sajtot is keverni, hogy még tartalmasabb legyen, a zöldfűszertől pedig még frissebb lesz az összhatás. Maga a szósz majonéz és tejföl kombinációjából készül: előbbit érdemes házilag készíteni, utóbbit pedig akár natúr joghurtra is cserélheted.

A salátát könnyedén szezonálisra szabhatod: tavasszal medvehagymát és retket keverj bele, nyáron édes, érett paradicsomot, de akár még kovászos uborkával is feldobhatod.

Majonézes tésztasaláta

tesztasalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g szarvacskatészta
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 szál zöldhagyma
  • 20 dkg csirkemellsonka
  • 150 g gouda sajt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 9 dkg majonéz (házi)
  • 150 g tejföl
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint. Amikor al dente, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Ha kihűlt, keverjük össze az olívaolajjal.

Közben a megmosott paprikát vágjuk kis kockákra, a koktélparadicsomokat félbe vagy negyedbe, a hagymát szeletekre, a csirkemellsonkát és a sajtot kockákra, a petrezselymet finomra.

Keverjük össze egy tálban a majonézt és a tejfölt. Ha házi majonézzel dolgoznánk, itt találunk hozzá egy szuper receptet!

A tésztát forgassuk egybe a zöldségekkel, sonkával, sajttal és a szósszal, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, mielőtt tálalnánk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük