
Filléres petrezselyemleves tejföllel: krumplitól laktató az egyszerű fogás

A petrezselyemleves akkor a legfinomabb, ha a zöldet két részletben forgatod bele, úgy jól érződik a friss zamata.
A petrezselymet nem érdemes sokáig hőkezelni, mert a hő hatására veszít értékeiből. Vannak azonban olyan receptek, melyekben már az elején használni kell a zöldfűszert, ilyenkor két részletben érdemes alkalmazni, mert úgy sokkal jobban érződik az íze, és jótékony tulajdonságai is megmaradnak.
A zöld leves kevés hozzávalóból készül, de tálalásnál érdemes pirított kenyérkockákkal dúsítani, úgy táplálóbb lesz. Néhány darab főtt burgonyát is készíthetsz mellé, a krumplit kockákra vágva helyezd a leves tetejére.
Filléres petrezselyemleves

Hozzávalók 4 személyre
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 darab krumpli
- 3 csokor petrezselyem
- 6 dl víz vagy zöldségalaplé
- só és bors ízlés szerint
- 250 g tejföl
Elkészítés:
Egy kevés olajat egy magas falú edényben forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és dinszteljük üvegesre.
A megmosott, közepes kockákra vágott krumplit keverjük a hagymához a 2 csokor durvára darabolt petrezselyemmel együtt.
Ezután öntsük fel a vízzel vagy az alaplével, fűszerezzük sóval és borssal.
Amikor a krumpli megpuhult, akkor a maradék petrezselymet is adjuk a leveshez, botmixerrel pürésítsük.
A tejfölt keverjük a leveshez, 1-2 perc alatt forraljuk egybe, majd vegyük le a tűzhelyről.
A levest hűvös tejföllel és krutonnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!