Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben sütve: kezdőknek is sikerülni fog
A mustáros páctól a hús ellenállhatatlanul omlós és ízletes, egyszerű, mégis fenséges étel, mely pillanatok alatt elkészül.
A csirkeszárny egy sokak által méltatlanul mellőzött húsrész, pedig érdemes adni neki egy esélyt, mert olcsóbban szerezhető be, mint a melle vagy combja, nagyon szaftos, és ha jól készítik, igazán ízletes is.
Hogy a bőre jó pirult legyen, szórj rá egy kevés sütőport, ettől a titkos hozzávalótól lesz kívül ropogós, belül omlós a szárny.
Természetesen a máznak is kulcsszerepe van: a ragacsos mézes-fokhagymás szósz teszi fel az i-re a pontot, ettől lesz ízletes a hús. A méz édességét egy kevés szójaszósszal ellensúlyoztuk, ebből igyekezz sűrűbb, jó minőségűt beszerezni.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk.
Keverjük össze egy kis tálban a paprikát, fokhagymaport, sütőport, majd szórjuk a csirkeszárnyakra, forgassuk velük össze.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Oszlassuk el rajta a csirkeszárnyakat, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg ropogósak nem lesznek.
A sütés utolsó 5 percében kezdjük el a szószt: az olívaoalajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Fél perc után öntsük fel a szójaszósszal, keverjük bele a mézet.
Közben a keményítőt keverjük össze a vízzel.
Mikor forr a szójaszószos keverék, öntsük bele a keményítős vizet, majd melegítsük össze, míg besűrűsödik.
A csirkeszárnyakat forgassuk a kész szószba, majd rögtön kínáljuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu