Ropogós bundában sült csirkemell: mézes, chilis máz borítja
Ha így készíted a csirkemellet, a ropogós panír garantáltan omlósan és szaftosan tartja a húst, ráadásul az ízesítése sem mindennapi.
A csirkeszárny még mindig az egyik legolcsóbb alapanyag, amit változatosan készíthetsz el. A ragacsos, mézes-chilis változattal nincs semmi macera, az eredmény pedig lenyűgöző. A méz és a chili kombinációja egyedülálló ízvilágot eredményez, amitől minden falat igazi élvezet lesz.
A csirkeszárnyak népszerűsége abban is rejlik, hogy tökéletesek bulikra és összejövetelekre. Kézzel könnyen fogyaszthatók, és különféle mártogatósokkal, szószokkal kínálva mindenki kedvére válogathat belőlük.
Ahhoz, hogy a csontos hús igazán vajpuha legyen, fontos a megfelelő előkészítés. A csirkeszárnyakat érdemes először egy kicsit bepácolni, hogy a fűszerek és az ízek jól átjárják a húst. Ha kéznél van a grillsütőd, azon is megsütheted a szárnyakat.
Öblítsük át, majd csöpögtessük le a csirkeszárnyakat, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Vágjuk mindegyiket ketté.
Egy nagy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, az apróra vágott chilipaprikát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, borsot.
Tegyük a csirkeszárnyakat a tálba, és jól forgassuk át őket, hogy minden oldalukat bevonja a pác. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, de akár hosszabb időre is betehetjük a hűtőbe.
Rendezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ügyeljünk rá, hogy ne fedjék egymást a darabok.
Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 35-40 percig, közben egyszer fordítsuk meg őket, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljön.
Amikor a szárnyak puhák, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit hűlni.
Fotók: Getty Images