Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben sütve: kezdőknek is sikerülni fog

Mézes-mustáros-tejszínes csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mustáros páctól a hús ellenállhatatlanul omlós és ízletes, egyszerű, mégis fenséges étel, mely pillanatok alatt elkészül.

Hétvégi ebédre és hétköznap vacsorára is tökéletes választás a mustáros csirkemell. Az omlós hús titka a pác, melyben a mustár, a méz és a tejszín gondoskodnak a fantasztikus ízélményről. A hússzeleteket tálalás előtt, frissen érdemes kisütni, gyorsan elkészül, és melegen kínálva az igazi.

Csirkemell helyett pulykamellből is kipróbálható a recept, melyet sült krumplival, rizzsel és valamilyen salátával érdemes kínálni. Ezt az ételt teljesen amatőr fakanáltanoncok is bátran elkészíthetik, a siker garantált.

Mézes-mustáros-tejszínes csirkemell

Mézes-mustáros-tejszínes csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 0.5 teáskanál mustármag (opcionális)
  • 2 dl tejszín
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mézet a mustárral, (mustármaggal), tejszínnel, sóval és az őrölt borssal keverjük simára.

A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, kicsit klopfoljuk ki. Ezután forgassuk meg a mustáros pácban, majd fedjük le a hússal teli tálat, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap egy kevés olajat forrósítsunk egy serpenyőben, majd a hússzeleteket süssük oldalanként 2-3 percig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük