
Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben sütve: kezdőknek is sikerülni fog

A mustáros páctól a hús ellenállhatatlanul omlós és ízletes, egyszerű, mégis fenséges étel, mely pillanatok alatt elkészül.
Hétvégi ebédre és hétköznap vacsorára is tökéletes választás a mustáros csirkemell. Az omlós hús titka a pác, melyben a mustár, a méz és a tejszín gondoskodnak a fantasztikus ízélményről. A hússzeleteket tálalás előtt, frissen érdemes kisütni, gyorsan elkészül, és melegen kínálva az igazi.
Csirkemell helyett pulykamellből is kipróbálható a recept, melyet sült krumplival, rizzsel és valamilyen salátával érdemes kínálni. Ezt az ételt teljesen amatőr fakanáltanoncok is bátran elkészíthetik, a siker garantált.
-
2023-09-22 09:36:01
-
2023-09-21 08:32:01
-
2023-09-20 07:32:01
Mézes-mustáros-tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 0.5 teáskanál mustármag (opcionális)
- 2 dl tejszín
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 60 dkg csirkemellfilé
- kevés olaj
Elkészítés:
A mézet a mustárral, (mustármaggal), tejszínnel, sóval és az őrölt borssal keverjük simára.
A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, kicsit klopfoljuk ki. Ezután forgassuk meg a mustáros pácban, majd fedjük le a hússal teli tálat, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap egy kevés olajat forrósítsunk egy serpenyőben, majd a hússzeleteket süssük oldalanként 2-3 percig.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!