Filléres fokhagymás sült krumpli tepsiben sütve: tökéletes téli köret
A tepsiben sült fokhagymás sült krumpli kevés olajjal készül, és köretként vagy önmagában is megállja a helyét.
Ez a sütőben sült fokhagymás, parmezános krumpli kívül ropogós, belül puha. Remek alternatívája lehet az olajban sült krumplinak vagy chipsnek, jó választás, ha különleges köretet tennél az asztalra.
Ez a recept rendkívül egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókat tartalmaz. Parmezánnal isteni, de más sajttal is kipróbálhatod. Érdemes megszórni a krumplit még zöldfűszerekkel is, oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel is kitűnő.
A krumplit alaposan mossuk meg, nem feltétlenül szükséges megpucolni. Vágjuk egyforma vastag szeletekre.
Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, reszelt fokhagymát, a sót és a borsot, és forgassuk bele a krumpliszeleteket.
A krumpli alatt megmaradt olajat öntsük egy tepsi vagy tűzálló tál aljába, és rakjuk rá a krumpliszeleteket. Toljuk a sütőbe, és 180 fokon süssük 20 percig. Ekkor forgassuk át, és szórjuk meg a parmezánnal. Süssük még 15-20 percig. Akkor jó, ha a krumpli belül puha, kívül aranybarna.
Kínáljuk apróra vágott oregánóval.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu