Omlós, fokhagymás sertésszelet: a szaftos hús egyszerűen készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sertésszelet nagyon egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, a végeredménnyel maximálisan elégedett leszel.
Ennél egyszerűbb recept tényleg nem létezik, a hagyományos só és bors fűszerezésű karaj vagy tarja serpenyőben pirul. A sütésnél mindig légy figyelmes, szorgosan fordítgasd a szeleteket, közben pedig locsolgasd a serpenyőben összegyűlt zsiradékkal. Hogy véletlenül se legyen száraz a hús, ügyelj rá, hogy vaj mindig legyen alatta. A sütésnél fedőt is használhatsz, mindig addig süsd, amíg szép színt kap, majd vágj le belőle egy kis darabot és kóstold meg, hogy megpuhult-e. A pontos sütési idő függ a hússzeletek méretétől, érdemes kicsit kiklopfolni, úgy gyorsabban fog megpuhulni.
A sertéshúshoz remekül illik a szalonna, ha szeretnéd, vaj helyett használj apróra kockázott kenyérszalonnát vagy disznózsírt. A fűszerekkel is lehetsz bátrabb, érdemes kipróbálni füstölt paprikával ízesítve is. Ez a fajta hús melegen finom, ezért fontos, hogy jól időzíts. A szeleteket nem tudod egyszerre megsütni, 2-3 darab bőven elég a serpenyőbe. Az egyszerűen készült finomság krumplis körethez illik a legjobban, de saláta és savanyúság is kerüljön mellé.
Fokhagymás sertésszelet
Hozzávalók 8 szelethez
- 8 szelet sertéskaraj vagy -tarja
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- vaj szükség szerint
Elkészítés:
A hússzeleteket ízesítsük sóval és borssal. Kevés olajon kezdjük el sütni a szeletek egyik oldalát, kb. 5 percig. Utána a megpucolt fokhagymát dobjuk a serpenyőbe a vajjal együtt. A húst fordítsuk meg és süssük puhára, miközben locsolgassuk a serpenyőben található zsiradékkal. (Ha szükséges, vaj még kerüljön a hús alá.)
Az elkészült hússzeleteket krumplis körettel kínáljuk.
Fotó: Getty Images