Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell: ellenállhatatlanul omlós lesz a hús

fcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagymás pácolásnak köszönhetően a hús puha és ízletes, szinte szétolvad a szájban.

Fel a kezekkel, ki szereti a frissensültet? Kár lenne tagadni, sokan megőrülnek a bundázott húsokért, legyen az hagyományos rántott hús vagy valamilyen különlegesebb ruhában pirult finomság. Szerencsére rengetegféle izgalmas változatot lehet kipróbálni, melyeknek az ünnepi asztalon is biztos a helyük.

Ha vendégeket vársz, tökéletes választás a tejfölös pácban készült hús. Az elkészítésével nem lesz sok gondod, másnap csak készre kell sütni, majd tálalni valamilyen körettel.  

Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell

fcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 2 darab tojás
  • 280 g tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 bögre liszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.

A tojást üssük fel, villával keverjük össze, majd a tejfölt is dolgozzuk hozzá. Ezután adjuk a tejfölös tojáshoz a sót, borsot és fokhagymakrémet.

A hússzeleteket pácoljuk a tejfölös keverékbe egy éjszakára.

Másnap a bepácolt húst forgassuk lisztbe, és bő olajban süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük