A 8 legfinomabb étel csirkemellből: szaftos, sült és rántott fogások
A csirkemellből egyszerűen és gyorsan változatos, fenséges fogásokat készíthetsz. Főételként sütve, rántva, ragunak is remek választás.
Fel a kezekkel, ki szereti a frissensültet? Kár lenne tagadni, sokan megőrülnek a bundázott húsokért, legyen az hagyományos rántott hús vagy valamilyen különlegesebb ruhában pirult finomság. Szerencsére rengetegféle izgalmas változatot lehet kipróbálni, melyeknek az ünnepi asztalon is biztos a helyük.
Ha vendégeket vársz, tökéletes választás a tejfölös pácban készült hús. Az elkészítésével nem lesz sok gondod, másnap csak készre kell sütni, majd tálalni valamilyen körettel.
A húst szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.
A tojást üssük fel, villával keverjük össze, majd a tejfölt is dolgozzuk hozzá. Ezután adjuk a tejfölös tojáshoz a sót, borsot és fokhagymakrémet.
A hússzeleteket pácoljuk a tejfölös keverékbe egy éjszakára.
Másnap a bepácolt húst forgassuk lisztbe, és bő olajban süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors