
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell: ellenállhatatlanul omlós lesz a hús

A fokhagymás pácolásnak köszönhetően a hús puha és ízletes, szinte szétolvad a szájban.
Fel a kezekkel, ki szereti a frissensültet? Kár lenne tagadni, sokan megőrülnek a bundázott húsokért, legyen az hagyományos rántott hús vagy valamilyen különlegesebb ruhában pirult finomság. Szerencsére rengetegféle izgalmas változatot lehet kipróbálni, melyeknek az ünnepi asztalon is biztos a helyük.
Ha vendégeket vársz, tökéletes választás a tejfölös pácban készült hús. Az elkészítésével nem lesz sok gondod, másnap csak készre kell sütni, majd tálalni valamilyen körettel.
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemell
- 2 darab tojás
- 280 g tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 bögre liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.
A tojást üssük fel, villával keverjük össze, majd a tejfölt is dolgozzuk hozzá. Ezután adjuk a tejfölös tojáshoz a sót, borsot és fokhagymakrémet.
A hússzeleteket pácoljuk a tejfölös keverékbe egy éjszakára.
Másnap a bepácolt húst forgassuk lisztbe, és bő olajban süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!