Fokhagymás-tejfölös szószban sült csirkecomb: a hús vajpuha és szaftos

cscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkecomb serpenyőben pirul izgalmas zöldségekkel együtt, így egy igazán kiadós és ízletes fogást eredményez.

A csibe legszaftosabb része a combja, mellyel kicsontozva is dolgozhatsz, ha attól tartasz, hogy nem sül át rendesen a hús. A comb legnépszerűbb elkészítési módja, ha sütőbe tolva pirul. Ám ettől jóval izgalmasabb alapanyag, szinte bármit lehet belőle készíteni. Érdemes serpenyőben, zöldségekkel keverve is kipróbálni. A serpenyős csirkecomb akkor igazán finom, ha a külseje ropogós, belül pedig szaftos. Hogy ezt elérd, a húst lisztben forgasd meg, utána pirítsd minden oldalát, úgy páratlanul finom lesz.

A fejedelmi fogás a fehérbortól kapja meg különleges zamatát, de ennyivel nem ér véget a kényeztetés. A fokhagymás tejföl is érezteti magát, plusz attól lesz ellenállhatatlanul selymes a szaft.

Főzési tipp:

  • A fűszerezéssel bátran lehet kísérletezni. Dobd fel a fogást friss fűszernövényekkel, jól áll neki a petrezselyem, snidling, kakukkfű és a tárkony is.
  • A fogás friss zöldségekkel igazán finom, de fagyasztottal is dolgozhatsz.
  • Tejföl helyett tejszín is kerülhet a húsra.
  • Ha adnál egy kis színt az ételnek, akkor piros- vagy füstölt paprikát is keverhetsz a tejfölhöz. A trükk az ízre is hatást gyakorol.

Fokhagymás-tejfölös szószban sült csirkecomb

csct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 200 g kelbimbó
  • 100 g zöldbab
  • 100 g gomba
  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl alaplé vagy víz
  • 1 dl fehérbor
  • 350 g tejföl
  • 2 evőkanál tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab chilipaprika (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.

A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, utána forgassuk lisztbe.

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd tegyük bele a csirkecombokat, és mindkét oldalukat süssük 5-8 percig. Sütés után a húsokat szedjük tányérra és tegyük félre.

Abba a serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyünk vajat, majd amikor felolvadt, dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre.

A hagymára dobjuk rá az előkészített zöldségeket (kelbimbó, zöldbab, gomba), pirítsuk őket 5-8 percig, közben fűszerezzünk sóval és borssal.

A combokat tegyük vissza a serpenyőbe, öntsük rá az alaplét és a fehérbort.

A tejfölt keverjük össze a tejjel és a reszelt fokhagymával, majd adjuk a húshoz és a zöldségekhez a chilipaprikával együtt. Az ételt közepes láng felett 10-15 percig főzzük (tovább is lehet).

A kész ételt kenyérrel is lehet tunkolni, de kínálhatjuk rizzsel vagy tésztával is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük