Ropogós, fokhagymás vajjal sült kenyér: másnapos pékáruból is elkészítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Néha nincs szükség másra, mint egy olyan egyszerű, mégis finom receptre, mint a jó öreg fokhagymás kenyér.
Ha van otthon finom, akár másnapos kenyered, sokszor úgy lesz a legjobb, ha nem pakolod túl, csak egy kis vajjal megkened. Kenyeret sütni egyáltalán nem bonyolult, ha kezdő vagy és az időd sem végtelen, akkor ezt a négy hozzávalós kézműves kenyeret készítsd el. Ha esetleg nem fogyott el azonnal és kicsit megszikkadt, semmi baj, mert megpirítva további lehetőségeket rejt magában.
Készíthetsz például belőle bruschettát, amikor is fokhagymát és paradicsomot kell ráhalmozni pirítósra, ez az étel úgy tökéletes, ahogy van. Ha pedig a világ legegyszerűbb és legfinomabb pirítósára vágysz, akkor készítsd el jó fokhagymásan, sok olvasztott vajjal. Fontos, hogy a fokhagymát a lehető legapróbbra vágd, de ne nyomd össze, mert úgy nem érvényesül kellőképpen az íze. Kenyér helyett használhatsz bagettet, amit szintén elkészíthetsz házilag.
Fokhagymás vajjal sült kenyér
Hozzávalók 4 adaghoz
- 225 gramm vaj (olvasztott)
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint friss zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, oregánó)
- ízlés szerint parmezán (reszelt)
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 darab bagett
Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze a vajat, az egészen apróra vágott fokhagymát, a parmezánt és a zöldfűszert. Sózzuk, borsozzuk.
A bagettet szeleteljük fel, pirítsuk meg a szeleteket. Mindkét oldalát kenjük meg a vajas keverékkel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket, majd 160 fokos sütőben, grillfokozaton pirítsuk még további 2 percig.
Fotó: Getty Images