Villámgyors fokhagymaszószos penne – Pénztárcabarát recept

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szuper egyszerű és elképesztően krémes pennés recept, amit a fokhagyma és a petrezselyem tesz teljessé. Isteni finom önmagában, de tehetünk bele csirkemellfilét is.

Imádom a tésztaételeket, különösképpen a gyors recepteket, úgyhogy hamar a kedvencemmé vált ez a 10 perc alatt elkészíthető penne. Szinte minden héten főzünk valamilyen tésztaételt, ezer és egy tejszínes szószt készítettem már, de fokhagymásat eddig még soha. 

Mivel odavagyunk a fokhagymakrémlevesért és a fokhagymamártásért, nem is volt kérdés, hogy ez a tejszínes-fokhagymás tésztaszósz is nyerő lesz. A petrezselyem és a parmezán íze pedig még köbre emeli ezt az amúgy is fenséges szószt.

A mártásból ne sajnáljuk a sajtot, a parmezán mellé mehet még cheddar, mozzarella vagy trappista is, nyugodtan megemelhetjük a szószba kerülő sajt mennyiségét. Ha szeretnénk húst is tenni bele, akkor a vajon pirítsunk le 500 gramm csirkemellfilét, utána pedig kövessük a receptben leírt lépéseket. 

Fokhagymaszószos penne

fokhagymáspennerecept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm penne
  • 3 evőkanál vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 bögre alaplé (csirkés)
  • 1 bögre tej
  • 2 teáskanál petrezselyem
  • 0.5 bögre parmezán
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a pennét, amíg fő, addig el is készül a szósz.

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Pirítsuk egy percig.

Adjuk hozzá a lisztet, folyamatos kevergetés mellett egy percig pirítsuk.

Mehet bele a tej és az alaplé, addig főzzük, amíg el nem kezd besűrűsödni a szósz.

Adjuk hozzá a petrezselymet és a parmezánt, sót és borsot. Főzzük addig, amíg a sajt el nem olvad.

Forrón, a pennével tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

Ezt is szeretjük