Villámgyors fokhagymaszószos penne – Pénztárcabarát recept
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
A legfinomabb gyümölcskenyér: az ünnepi asztalon is megállja a helyét
Gyors, mézeskalácsos muffin: krémmel is megkoronázhatod
Vaníliás tejpuncs téli estékre: krémes kortyolnivaló rummal
Szaftos, sajtos fasírtgolyók: sütőben sülnek aranybarnára
Így használd a fahéjat immunerősítésre: igazi csodaszer
Szuper egyszerű és elképesztően krémes pennés recept, amit a fokhagyma és a petrezselyem tesz teljessé. Isteni finom önmagában, de tehetünk bele csirkemellfilét is.
Imádom a tésztaételeket, különösképpen a gyors recepteket, úgyhogy hamar a kedvencemmé vált ez a 10 perc alatt elkészíthető penne. Szinte minden héten főzünk valamilyen tésztaételt, ezer és egy tejszínes szószt készítettem már, de fokhagymásat eddig még soha.
Mivel odavagyunk a fokhagymakrémlevesért és a fokhagymamártásért, nem is volt kérdés, hogy ez a tejszínes-fokhagymás tésztaszósz is nyerő lesz. A petrezselyem és a parmezán íze pedig még köbre emeli ezt az amúgy is fenséges szószt.
A mártásból ne sajnáljuk a sajtot, a parmezán mellé mehet még cheddar, mozzarella vagy trappista is, nyugodtan megemelhetjük a szószba kerülő sajt mennyiségét. Ha szeretnénk húst is tenni bele, akkor a vajon pirítsunk le 500 gramm csirkemellfilét, utána pedig kövessük a receptben leírt lépéseket.
Fokhagymaszószos penne
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm penne
- 3 evőkanál vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 bögre alaplé (csirkés)
- 1 bögre tej
- 2 teáskanál petrezselyem
- 0.5 bögre parmezán
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Főzzük meg a pennét, amíg fő, addig el is készül a szósz.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Pirítsuk egy percig.
Adjuk hozzá a lisztet, folyamatos kevergetés mellett egy percig pirítsuk.
Mehet bele a tej és az alaplé, addig főzzük, amíg el nem kezd besűrűsödni a szósz.
Adjuk hozzá a petrezselymet és a parmezánt, sót és borsot. Főzzük addig, amíg a sajt el nem olvad.
Forrón, a pennével tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors