Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító

4
Nyomtatás
Forro-csoki-macaporral-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a forró csoki rendhagyóan készül, ugyanis a csokoládé és a kakaó mellé macapor is kerül bele: ettől nemcsak nagyon finom, de egészséges is lesz az ital!

Ez a forró csoki egy finom és egészséges alternatívája a klasszikus, cukorral telepakolt innivalóknak, amelyeket kávézókban kapni, esetleg porból készítesz tej vagy víz hozzáadásával. A titkos összetevője a maca (ejtsd. maka), amely a ginzenghez hasonló tulajdonságú gyökérnövény: energetizáló és hangulatjavító hatású, sőt még a stresszcsökkentésben is hasznos lehet.

A forró csoki mellett reggeli smoothie-ba, turmixba, zabkásába vagy akár süteményekbe is keverheted. Élénkítő hatása miatt érdemes reggel vagy délelőtt fogyasztani, és tartani a napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget.

Forró csoki macaporral

Forro-csoki-macaporral

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 ml mandulaital
  • 25 g tejmentes étcsoki
  • 1 ek. kakaópor (cukormentes)
  • 1 ek. macapor
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 csipet
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis edényben kezdjük el forralni a mandulaitalt, közben pedig 2-3 evőkanálnyival keverjük csomómentesre a kakaóport és a macaport egy tálkában.

Ha a mandulaital már forró, adjuk hozzá a feldarabolt étcsokit, várjuk ki, amíg elolvad, majd keverjünk hozzá minden más hozzávalót, és forraljuk fel (nem szükséges főzni).

Vegyük le a tűzről, hagyjuk 5-10 percig állni (ezalatt a csoki hatására kissé besűrűsödik az ital), majd öntsük poharakba. (Ha nem szempont a cukormentesség, akkor pillecukorral vagy más édes toppinggal is díszíthetjük.)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon