Sűrű, melengető forró csoki csak természetes összetevőkből: pillanatok alatt kész
A legfinomabb forró csoki olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
Ez a forró csoki egy finom és egészséges alternatívája a klasszikus, cukorral telepakolt innivalóknak, amelyeket kávézókban kapni, esetleg porból készítesz tej vagy víz hozzáadásával. A titkos összetevője a maca (ejtsd. maka), amely a ginzenghez hasonló tulajdonságú gyökérnövény: energetizáló és hangulatjavító hatású, sőt még a stresszcsökkentésben is hasznos lehet.
A forró csoki mellett reggeli smoothie-ba, turmixba, zabkásába vagy akár süteményekbe is keverheted. Élénkítő hatása miatt érdemes reggel vagy délelőtt fogyasztani, és tartani a napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget.
Egy kis edényben kezdjük el forralni a mandulaitalt, közben pedig 2-3 evőkanálnyival keverjük csomómentesre a kakaóport és a macaport egy tálkában.
Ha a mandulaital már forró, adjuk hozzá a feldarabolt étcsokit, várjuk ki, amíg elolvad, majd keverjünk hozzá minden más hozzávalót, és forraljuk fel (nem szükséges főzni).
Vegyük le a tűzről, hagyjuk 5-10 percig állni (ezalatt a csoki hatására kissé besűrűsödik az ital), majd öntsük poharakba. (Ha nem szempont a cukormentesség, akkor pillecukorral vagy más édes toppinggal is díszíthetjük.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu