Pofonegyszerű forró fehér csoki: 3 hozzávalós recept

4
Nyomtatás
forro-feher-csoki
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A forró csokoládé az egyik abszolút kedvence az őszi-téli estéknek. Mivel bársonyos és krémes, a leghidegebb napokon is felmelegíti a testet és a lelket. Ezúttal egy fehér csokoládés változat receptjét mutatjuk.

Egy finom forró csokoládé mindig megmelengeti a szíveket. A bársonyos, krémes ital igazi gondűző, kényeztetés a testnek és a léleknek is ebben a borongós időben. 

Alig néhány hozzávalóból készül ez a csodás desszert, és csupán egyetlen alapanyagra kell nagy hangsúlyt fektetni, ami nem más, mint a minőségi fehér csokoládé

Tipp

A kész forró csokihoz adhatsz pár csepp borsmentakivonatot is, amelynek a vaníliakivonatnál is karakteresebb íze van.

Forró fehér csoki

forro-feher-csokolade

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 750 ml tej
  • 280 g fehér csokoládé
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • tálaláshoz tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábasban keverjük össze a tejet, az apróra tört fehér csokoládét és a vaníliát.

Közepes lángon addig melegítsük, amíg a csokoládé el nem olvad, a keverék pedig enyhén forrni kezd. Ez kb. 3-5 percig tart.

Ha elkészültünk a forró csokival, öntsük hőálló csészékbe, majd ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal, reszelt fehér csokoládéval, de akár mályvacukorral is kísérletezhetünk. Végezetül forrón tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon