Narancsos, fahéjas karácsonyi forró csoki: sok pillecukorral az igazi

narancsos-fahejas-forro-csoki-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A forró csoki igazi kényeztető ital, ami egyszerű hozzávalókból 10 perc alatt elkészül. A fahéj és a narancs pedig még finomabbá, ünnepivé teszi.

A forró csoki minden alkalomra kiváló, így akár karácsonyra is. Jól jön, ha vendégeket vársz, hisz gyerekek és felnőttek is imádják, ráadásul otthon néhány perc alatt könnyen elkészítheted.

Sokkal finomabb, mint a porból készült, bolti verzió. A csoki-narancs kombinációban aligha csalódsz, főleg, ha fahéjjal is felturbózod a selymes italt.  A siker egyik titka, hogy lehetőleg minél jobb minőségű, legalább 70 százalékos étcsokiból készítsd. Tej helyett pedig növényi italt is használhatsz.

Az alapreceptet dobd fel extrákkal, tejszínnel, pillecukorral, sétapálca-nyalókával.

Narancsos, fahéjas forró csoki

fahejas-narancsos-forro-csoki

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 1.5 bögre tej
  • 0.5 bögre tejszín
  • 2 ek kakaó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db narancs
  • pillecukor
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit vágjuk vagy tördeljük kis darabokra, majd a tejjel és a tejszínnel együtt tegyük egy lábosba. Közepes lángon, gyakran kevergetve olvasszuk fel. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le. 

Ha a csokoládé felolvadt, adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot, az étkezési keményítőt, a fahéjat és a narancs frissen facsart levét. Keverjük össze az egészet, és melegítsük kis lángon 3-5 percig.

Töltsük a csokit nagyobb pohárba vagy bögrébe, és a tetejére halmozzunk pillecukrot. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük