Omlós és ízletes mustáros csirkecomb: eteti magát, olyan finom
A mustártól tökéletesen omlós textúrát kap a hús, és az ízén is nyomot hagy a pikáns alapanyag.
Tényleg nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden konyhában ott a helye a forró levegős masinának. A gép elképesztően sokoldalú, rengetegféle izgalmas étel összedobható benne, még sütemény is!
A combok fűszerezése intenzív, picit pikáns, az ízesítők erejét lehet még fokozni. Aki szereti a tüzeset, az csípős paprikakrémmel is lekenheti a combokat, vagy a száraz keverékhez adhat még tört jalapeñót. Aki pedig nem kedveli, az mediterrán fűszerkeverékkel bolondítva süsse meg a húst.
A fűszereket (só, bors, fokhagyma-granulátum, fűszerpaprika, Cayenne-bors, oregánó) keverjük egybe.
A megtisztított combokat fűszerezzük be, majd helyezzük a forró levegős gép kosarába. Fújjunk a combokra egy kevés olajat, majd indítsuk el a megfelelő programon (180-200 fok, 40 perc alatt). A sütés félidejénél fordítsuk meg a combokat.
Az elkészült húst párolt zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu