Omlós és ízletes mustáros csirkecomb: eteti magát, olyan finom

Omlós, mustáros sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mustártól tökéletesen omlós textúrát kap a hús, és az ízén is nyomot hagy a pikáns alapanyag.

A sült csirkecomb megúszós fogás, hisz elég egy jó pác, amelyben néhány órát vagy egy éjszakát pihen a hús, étkezés előtt pedig mehet a sütőbe pirulni. Rengeteg izgalmas receptet ki lehet próbálni, az egyik legjobb mind közül a mustáros, tejfölös csirkecomb, mely tökéletesen omlós, szinte szétomlik a szájban.

Így még finomabb lesz!

A sütési idő utolsó 10 percében érdemes reszelt sajttal megkoronázni a combokat. Látványban és ízben is pompássá varázsolja a plusz alapanyag a sültet.

Omlós mustáros sült csirkecomb

Omlós, mustáros sült csirkecomb ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb (alsó, felső vagy egész is lehet)
  • só ízlés szerint
  • 300 g tejföl
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 5 evőkanál olaj
  • kevés olaj a hússütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot tisztítsuk meg, majd mindkét oldalán sózzuk le.

A tejfölhöz adjuk hozzá a mustárt, reszelt fokhagymát, borsot és olajat, az egészet keverjük alaposan össze, majd forgassuk meg benne a húst, és fedjük le fóliával.

A lefedett húst tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd másnap egy tepsit kenjünk ki kevés olajjal, és helyezzük rá a combokat. (Ha szükségesnek ítéljük, kevés olaj mehet még a combokra.)

A tepsibe helyezett combokat fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40 percre, félidőnél fordítsuk meg a húst. Ezután távolítsuk el az alufóliát, és emeljük a sütő hőfokát 200 fokra. A húst toljuk vissza a sütőbe 5-10 percre, hogy szép színt kapjon, majd tálaljuk a választott körettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük