![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Főzz illatos krumplifőzeléket, ha unod már a hagyományosat, így sokkal finomabb!
Citrommal és tárkonnyal
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Csodálatos újkrumplikat lehet mostanában kapni. Legszívesebben mindig azt ennénk két grillezett cukkini között, de a petrezselymes krumplit már kicsit unjuk, krumplipürének az újkrumpli nem az igazi: készíts belőle tárkonyos-citromos burgonyafőzeléket!
Ez nem az a nehéz, lisztes-babérleveles krumplifőzelék, amibe kihűlés után beleáll a kanál, és akár házalapnak is beválik, úgy megszilárdul, hanem egy könnyű, nyári változat. Persze télen is nyugodtan el lehet készíteni, van hozzá minden akkor is.
A trükk annyi, hogy a főzeléket ezúttal nem liszttel habarjuk, hanem önmagával sűrítjük, méghozzá úgy, hogy a burgonya egy részét összetörjük. Próbáld ki ezt a módszert nyugodtan a többi krumplis étellel is, különösen jól áll a paprikás krumplinak, és a burgonyalevesnek.
A citrom és a tárkony izgalmat visz bele, de a gyerekek is megeszik
Mivel a citrom és a tárkony igazi friss, nyári köretté teszi, tálaljuk bátran grillezett húsok, vagy gyorsan, a serpenyőben elkészített grillkolbászok mellé. Mivel a jól ismert krumpliból van, a gyerekek is biztosan meg fogják enni, nem kell különböző hókuszpókuszokat bevetni.
Citromos-tárkonyos krumplifőzelék
![tárkonyoskrumplifőzelék](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290976/29097621_0709a58bf4d8a9152633671e7165c1f1_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 1 csomag újhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 4 deciliter víz vagy alaplé
- 0.5 darab citrom leve
- 1 marék tárkony
- 150 mililiter tejföl
- 1 ízlés szerint só
Elkészítés:
A kisebb kockákra vágott krumplit beletesszük, feltöltjük a folyadékkal, hozzáadjuk a tárkonyt, sózzuk. Lefedve hagyjuk megfőni.
Amikor a krumpli megpuhult, kiszedjük a negyedét, és egy krumplinyomóval pépesítjük. Szedünk hozzá a léből is, hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd visszatesszük a főzelékbe.
Most adjuk hozzá a citrom levét. Megkóstoljuk, ha kell, utánsózzuk, és már kész is.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!