![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes csirkemájpástétom francia módra – Tejszíntől lesz selymes
![konyakos csirkemájpástétom cover](https://kep.index.hu/1/0/3605/36055/360552/36055207_2756131_827c265a1b481b08a7abf4680eb875fd_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A májpástétom itthon is nagy népszerűségnek örvend, és nem csak libából vagy kacsából, de csirkéből készítve is isteni lesz.
A szárnyasokból készült májpástétom-különlegességek Franciaországban és Magyarországon is ismertek, biztosan te is szereted a libamájat, illetve, ha voltál már Franciaországban, akkor biztos kóstoltál kacsamáj terrine-t, vagyis pástétomot.
A pástétom csirkemájjal is csodás lesz, a titok az, hogy megfelelően krémesítsd, jelen esetben tejszínnel. A konyak nem maradhat ki belőle, úgy lesz igazán különleges az íze. A máj egyébként nagyon egészséges, folsavat, vasat, cinket, kalciumot és káliumot is tartalmaz, valamint A-, B-, C- és E-vitamint.
Ha pedig vega krémeket keresel, próbáld ki a gombapástétomot, ami dióval lesz igazán különleges. A céklakrémhez is jól illik a dió, ezt is a húsmentes napokon eheted.
Francia csirkemájpástétom
![konyakos csirkemájpástétom recept](https://kep.index.hu/1/0/3605/36055/360552/36055219_8539b6e42f59cfa1b3dc209625065dd2_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm csirkemáj
- 170 gramm vaj
- 50 milliliter tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 0.5 kávéskanál kakukkfű
- ízlés szerint chilipor
- 40 milliliter konyak vagy brandy
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsuk meg és vágjuk fel egyforma méretű darabokra. Nem fontos, mekkorák a darabok, a végén úgyis pürésítve lesz a pástétom.
Egy serpenyőben melegítsünk 150 gramm vajat, süssük meg rajta a májat körülbelül 10 perc alatt. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert megkeményedik. Mielőtt teljesen megsülne, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és morzsoljuk bele a kakukkfüvet. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
Utána botmixerrel pürésítsük, közben sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű chiliport. (Ez el is hagyható.) Öntsük hozzá a tejszínt és a konyakot. Viszonylag lágy masszát kell kapnunk. Tegyük üvegbe, simítsuk el a tetejét.
A maradék vajat olvasszuk meg és óvatosan csorgassuk rá a pástétomra. Amikor kihűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!